Ossenstaarten Veviba bij nog 16 bedrijven in Nederland

21 maart 2018

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de lijst met bedrijven, die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf Veviba hebben doorverkocht aan consumenten, aangevuld met nog 16 bedrijven.

Op 16 maart 2018 publiceerde de NVWA al een lijst met 19 bedrijven die ossenstaarten van het Belgische vleesbedrijf aan consumenten hebben verkocht. Die lijst is aangevuld met 16 slagerijen naar aanleiding van meldingen van leveranciers en distributeurs.

Niet goedgekeurd door dierenarts

De bedrijven hebben de ossenstaarten uit de schappen gehaald en moeten consumenten die dit vlees al hebben gekocht waarschuwen dit vlees niet te consumeren. Het gaat om ossenstaarten die door het Belgische vleesbedrijf Veviba in de handel zijn gebracht zonder dat het vlees door een dierenarts is goedgekeurd voor menselijke consumptie.

Traceringsonderzoek gaat nog door

Het traceringsonderzoek is nog niet afgerond. Als uit dit traceringsonderzoek blijkt dat nog meer bedrijven vlees hebben geleverd dat niet veilig is voor consumenten, moeten die bedrijven ook veiligheidswaarschuwingen publiceren. De NVWA ziet hier op toe en zal die waarschuwingen dan ook op haar website plaatsen.

Lees ook: Febev over Veviba: vertrouwen herstellen, controles versterken

Deka in lijst afnemers Veviba-ossenstaarten

Altijd op de hoogte blijven?