Personeel Beckers Tilburg staakt

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

TILBURG - Het personeel van Beckers in Tilburg is woensdagochtend 4 uur (30 mei) voor onbepaalde tijd in staking gegaan. De ruim 50 werknemers zijn boos omdat er geen goed sociaal plan is na de verhuizing van de snackproductie naar Deurne.

TILBURG - Het personeel van Beckers in Tilburg is woensdagochtend 4 uur (30 mei) voor onbepaalde tijd in staking gegaan. De ruim 50 werknemers zijn boos omdat er geen goed sociaal plan is na de verhuizing van de snackproductie naar Deurne.


Moederbedrijf Wessanen sluit Beckers in Tilburg en verhuist de productie van vooral kroketten en bamischijven naar Deurne. Het is de bedoeling dat het personeel meegaat.


Ondoenlijk

Volgens FNV Bondgenoten is iedere dag op en neer reizen in ploegendiensten ondoenlijk. De werknemers zijn in veel gevallen 1 tot 1,5 uur per enkele reis onderweg, zo stelt vakbondsbestuurder Jack Couwenberg.


Bovendien is de reis- en onkostenvergoeding in zijn ogen ontoereikend. Ook eist hij een goede vertrek- of ontslagregeling voor personeel dat niet mee wil verhuizen.


Vrijwilligheid

'We krijgen nu alleen een asbak en bekleding, maar niet de auto zelf. We willen een behoorlijke ontslagvergoeding en vertrekregeling voor iedereen als onderdeel van een goed sociaal plan. Werknemers moeten op basis van vrijwilligheid kunnen vertrekken. De reistijd moet worden vastgesteld op basis van openbaar vervoer en niet op basis van de ANWB-routeplanner.'


De onderhandelingen voor het sociale plan zijn nu vastgelopen. Couwenberg beschouwt deze zaak als een pilot. 'Er zal waarschijnlijk nog meer productie worden verplaatst naar Deurne. Wessanen wil een tegenwicht bieden aan marktleider Mora. De directie wil ook met meer bedrijven fuseren.'


De staking gaat volgens Couwenberg door tot Wessanen bereid is om te onderhandelen.


Lees ook:

Personeel Beckers dreigt met acties (23 mei 2007)


Wessanen op oorlogspad (9 mei 2007)


Beckers snackfabriek Tilburg sluit (13 april 2007)


Of kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Beckers

Alle berichten over Wessanen

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Altijd op de hoogte blijven?