Peter van Deursen treedt toe tot raad van commissarissen Vion

Peter van Deursen_Vion Food Group

Vion heeft Peter van Deursen benoemd als lid van de raad van commissarissen van Vion Food Group. Hij bekleedt deze functie met ingang van 1 januari 2023. Tijdens zijn carrière bekleedde Van Deursen diverse functies bij Cargill.

Peter Van Deursen studeerde bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na de afronding van zijn studie trad hij in dienst bij Cargill, waar hij meerdere internationale managementfuncties vervulde op het gebied van operational excellence, transformaties, overnames, risicomanagement en het managen van talenten en teams. De laatste jaren was hij bij Cargill wereldwijd verantwoordelijk als President Global Starches, Sweeteners & Texturizers.

“We verwelkomen Peter van harte als nieuw lid in onze raad van commissarissen”, zegt Theo Koekkoek, voorzitter van de raad van commissarissen. “Zijn jarenlange ervaring als topbestuurder bij Cargill op alle continenten in de wereld past bij de verdere ontwikkeling van de internationale ketenstrategie van Vion.”
De samenstelling van de raad van commissarissen ziet er momenteel als volgt uit: Theo Koekkoek (voorzitter), Rogier Jacobs (vicevoorzitter), Marieke Bax, Peter Broeckx, Cis van Doninck en Peter van Deursen.

Vion Holding N.V. is een internationaal foodbedrijf met productielocaties in Nederland, Duitsland en België en verkoopondersteunende en vertegenwoordigingskantoren kantoren in zestien landen. In 2021 behaalde Vion met circa 12.000 werknemers een omzet van € 4,6 miljard.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion opent grootste rundvleesbedrijf in Duitsland

Vion Food Group opent op 8 oktober het grootste rundvleesbedrijf van het concern in Waldkraiburg, Duitsland. In 2016 startte de verbouwing van meer dan 20 miljoen euro van deze productielocatie. De capaciteit ligt nu op 5.000 dieren per week. Hiermee kan Vion de gestegen exportvraag bedienen. De locatie is een van meest moderne bedrijven in Europa...

Vion wint goud tijdens World Steak Challenge

Vion wint goud tijdens World Steak Challenge

De Goldbeef entrecote van de Vion Food Group ontving de gouden medaille tijdens de World Steak Challenge in Londen.  Het Finse bedrijf JN Meat International was de overall winnaar. Hun sirloin steak is de beste steak ter wereld. World Steak Challenge Daarnaast won het Finse bedrijf ook drie categorieën, namelijk de categorieën beste...