Productie voedingsmiddelenindustrie groeit met 3 procent

Voedingsindustrie_Pixabay

Foto: Pixabay

De productie in de voedingsmiddelenindustrie groeide juni 2022 met 3 procent ten opzichte van de dezelfde periode van vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Voor de complete Nederlandse industriesector lag de gemiddelde dagproductie in juni 6,2 procent hoger dan in dezelfde maand in 2021. Dit is volgens het CBS minder groei dan de voorgaande maanden. De productie van bijna twee derde van alle bedrijfsklassen in de industrie produceerde in juni meer dan in het voorgaande jaar. De machine-industrie en de elektrische apparatenindustrie realiseerde met bijna 17 procent de grootste groei.

Uit het onderzoek van het CBS bleek ook dat ondernemers in de industrie iets positiever waren in juli 2022. Het producentenvertrouwen steeg van 8,1 in juni naar 8,4 in juli.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Geen nieuws meer missen van EVMI? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste nieuws over de voedingsmiddelenindustrie.

Inschrijven Nieuwsbrief

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Vlees werd 3,8 procent duurder vorig jaar

Vlees werd 3,8 procent duurder vorig jaar

In de winkel werd vlees in 2017 3,8 procent duurder. Dat is de grootste stijging sinds 2001. Pluimveevlees steeg met 5 procent het sterkst in prijs. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Door Hasna Chelhi - Foodlog In 2017 betaalde de consument 3,8 procent meer voor zijn vlees dan het jaar ervoor. Ook de prijzen bij producenten,...