Streeckgenoten: lokale vleeswaren bij Albert Heijn

Streeckgenoten

De beste en meest populaire vleeswaren uit de streek krijgen plek in de schappen van Albert Heijn-winkels. De supermarkt gaat vleeswaren als 'Woenselse Berliner' en 'Limburgs gebakken pastei' verkopen onder het label ‘Streeckgenoten’. Voorlopig gebeurt dit alleen in de winkels in Limburg, Brabant en Zeeland en online. Later dit jaar volgen andere regio’s.

Streeckgenoten

De ambachtelijke vleeswaren van 'Streeckgenoten' zijn producten met een jarenlange historie, en gemaakt volgens traditioneel familierecept. Slager Theo Beerens uit Eindhoven kende als zesjarige al het recept voor ‘Woenselse Berliner’. "Jonge als ge het mar nie verder vertelt" zei zijn oma. De berliner is nu in de Brabantse Albert Hein verkrijgbaar.

Keurslager Rob van Velzen uit Zeeland geeft met gefilterd Oosterscheldewater een nieuwe smaak aan de Zeeuwse boerenham. Zijn ‘Scheldelander’ is bij Albert Heijn winkels in Zeeland verkrijgbaar. Slager Jack Keulen verkoopt zijn specialiteit ‘Limburgs gebakken pastei’ in de Limburgse winkels. Zijn familieslagerij maakt dit recept al vijftig jaar op dezelfde unieke manier.

  •  

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Alea Publishers steunt slagers met oproep koop lokaal

Het zijn zware tijden voor mensen met een winkel in food&drinks, ook voor slagers. Waar supermarkten leeggekocht worden op het gebied van wc-papier en lang houdbare producten, mist de foodretail omzet doordat onder meer feestjes en verjaardagen niet doorgaan, catering wordt afgezegd, leveringen aan de horeca zijn stopgezet en bedrijfslunches niet meer...

Groeiende markt voor vleeswaren van de slager

Groeiende markt voor vleeswaren van de slager

Slagers versterken hun imago en krikken de omzetcijfers op met ambachtelijke vleeswaren. Herkomst, bereiding en smaak wegen zwaar bij de consument, die steeds vaker vleeswaren eet. Niet alleen op brood, maar ook als snack en in andere gerechten.

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven wil vlees verkopen

Slager Dennis van de Ven verkoopt bijna alleen maar vlees en vleeswaren. “Ik verkoop 80 procent vlees en 20 procent vleeswaren, daarvoor ben ik slager”, zegt hij.