SVO scoort 7.3 in JOB Monitor

9 juni 2016

In de JOB Monitor (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) het tweejaarlijkse onderzoek onder studenten naar de tevredenheid over het mbo, heeft SVO vakopleiding food beter gescoord dan het landelijk gemiddelde. SVO kreeg een 7.3. Gemiddeld krijgt SVO van haar studenten het rapportcijfer 7.3, landelijk ligt dit op 6.6. Studenten vullen anoniem een online enquête in.

Tevreden

Voor sfeer en veiligheid scoorde SVO 85%, waarbij de landelijke score op 65% blijft staan. Bij SVO werken docenten die lesgeven in de praktijk waar ze zelf uit komen. SVO-studenten zijn van mening dat ze goede docenten hebben (83% t.o.v. landelijk 60%). Daarnaast gaf 84% van de studenten aan dat ze een goed contact met hun docenten hebben. Landelijk ligt dit op 67%. Verder geeft 71% van de SVO-studenten aan tevreden te zijn over hun lessen. Op landelijk niveau haalt de tevredenheid over de lessen een score van 55%.

Ook over de studie- en loopbaanbegeleiding zijn de studenten van SVO zeer tevreden. Het verschil met de landelijke cijfers bedraagt ruim 18%. Daar waar landelijk gezien slecht 59% hier tevreden over is, geeft 77% van de SVO-studenten aan hier tevreden over te zijn.

SVO vakopleiding food leidt vakmensen op verschillende mbo-niveaus op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria’s en andere fastservicebedrijven.

Altijd op de hoogte blijven?