Tabasco presenteert de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce

EVMI_Tabasco-Diamond-Reserve-Pepper-Sauce

Dit jaar bestaat McIlhenny, het moederbedrijf van Tabasco, 150 jaar. Daarom komt Tabasco met een bijzondere versie van de beroemde pepersaus: de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’. Deze saus bestaat uit tabasco pepers en mousserende witte wijnazijn.

De tabasco pepers in de ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ groeien op Avery Island. Deze pepers zijn gestampt, vermengd met een vleugje zout en daarna gerijpt. Dit duurt soms wel 15 jaar. Daarna worden de pepers gemengd met mousserende witte wijnazijn. Het resultaat is een pepersaus met zowel de complexiteit van een mooie wijn als behoud van de typische smaak en aroma van Tabasco.

De saus wordt gepresenteerd in een mini Champagneflesje en feestelijk verpakt in een exclusief doosje, dat doet denken aan een fles wijn. De ‘Diamond Reserve Pepper Sauce’ is in een beperkte oplage online verkrijgbaar.

De pepersaus Tabasco bestaat dit jaar 150 jaar. Zowel het recept en het productieproces zijn in die jaren nauwelijks veranderd. De nazaten van peperboer Edmund McIlhenny maken Tabasco nog altijd van drie ingrediënten: pepers, zout en azijn. De saus is in 185 landen bekend.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Het AgriFoodTech Platform brengt jaarlijks alle feiten en cijfers van de agrifood sector in beeld. De Snapshot 2018 toont een dynamische sector. Deze jaarlijkse uitgave is op 24 mei beschikbaar gesteld, zowel in print als online. Voedingsmiddelenindustrie Uit de Snapshot blijkt dat het aantal bedrijven in de voedselverwerkende industrie in 2017 met...

Vegetarische Slager wint €250.000 in New Food Challenge

Vegetarische Slager wint €250.000 in New Food Challenge

De Vegetarische Slager is een van de winnaars van de New Food Challenge. Het bedrijf ontving de prijs voor het project om 100% plantaardig draadjesvleesch te creëren op basis van peulvruchten. De Nederlandse overheid schreef de New Food Challenge uit om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader...

WHO wil geen transvetten meer in bewerkte voeding

WHO wil geen transvetten meer in bewerkte voeding

Binnen vijf jaar wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) industrieel geproduceerde transvetten uit alle voedingsmiddelen verbannen. Dat maakte de organisatie 14 mei bekend. De New York Times juicht het bericht toe. Aan mogelijke bijwerkingen wordt geen aandacht besteed. Deze week lanceerde de WHO het initiatief REPLACE, een stappenplan om wereldwijd...