Top 10 meest gelezen artikelen op Vleesmagazine 2022

28 december 2022 Redactie Vleesmagazine Herbert Wiggerman

Foto door Herbert Wiggerman

In aanloop naar 2023 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? De top 10 van meest gelezen artikelen van 2022.

1. De groei van slagerij Kaddour

Mensen met een grote en kleine portemonnee, moslims en niet-moslims, oude Amsterdammers en yuppen; bij Slagerij Kaddour puur & eerlijk vlees komt de hele wereld over de vloer. Voor de lamsmerguez, een ribe-eye van Wagyurund en de befaamde kipgrillworst.
Lees verder

2. Amsterdamse slagerij Woorts stopt

Na 57 jaar stoppen slagers Piet en Peter Woorts ermee. De slagerij verdwijnt niet uit de Maasstraat in Amsterdam. Vader en zoon vonden een opvolger in slager Arend ten Wolde. Hij zet het bedrijf onder zijn naam voort.
Lees verder

3. Westfort - Modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld

Het is de modernste vleesverwerkingsfabriek ter wereld, zegt Jaap de Wit junior over Westfort, het bedrijf in IJsselstein waar hij directeur Supplychain is. “We hadden hier de kans om alles opnieuw te doen. Daardoor konden we kiezen voor de beste oplossingen.”
Lees verder

4. Akkoord KNS en FNV over nieuwe cao

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft toch een onderhandelingsresultaat bereikt met vakbond FNV over een nieuwe tweejarige cao voor het slagersbedrijf. Wat hebben de partijen afgesproken?
Lees verder

5. KNS: ‘Sluiting slagerijen dreigt door hoge energieprijzen’

Bijna 75% van de bij Koninklijke Nederlandse Slagers aangesloten slagers heeft last van extreem hoge energieprijzen, blijkt uit een ledenpeiling van KNS. De branchevereniging roept de overheid op om met een oplossing te komen.
Lees verder

6. Finalisten Grote Grillworsttest 2022

De tien finalisten van de Grote Grillworsttest 2022 zijn bekend. Woensdag 2 februari weten we welke slager Keurslager Braamskamp, de winnaar van 2021, opvolgt. Dat meldt Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS).
Lees verder

7. Vleessector lanceert Nederland Vleesland

Op 1 september lanceren de samenwerkende organisaties uit de vleesketen de website Nederland Vleesland. Met deze nieuwe website wil de branche de feiten en het eerlijke verhaal over vlees en de vleessector vertellen.
Lees verder

8. Groot Spaans assortiment bij slagerij de Leeuw

Ibéricoham, gerijpt kalfsvlees, huisgemaakte boeuf bourguignon van Galicisch rund en truffels in de toonbank; bij Slagerij De Leeuw in Amsterdam kom je voor het exclusieve assortiment. Als het aan eigenaar Arno Veenhof ligt, durven meer slagers die keuze te maken.
Lees verder

9. KNS: Nieuwe drempel TEK nog steeds te hoog voor veel slagers

Het ministerie van Economische Zaken heeft de drempel voor de Tegemoetkoming Energie (TEK) verlaagt naar 7 procent. Brancheorganisatie KNS verwacht dat voor veel slagers deze nieuwe drempel nog steeds te hoog is.
Lees verder

10. Zout versus Kleurzout

Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Slagers gebruiken zowel keukenzout als kleurzout. Slager Jan Nederhoed legt in dit artikel het verschil tussen de twee soorten uit.
Lees verder

 

Altijd op de hoogte blijven?