Top 10 meest gelezen columns op Vleesmagazine 2022

29 december 2022 James Kern

Photo by James Kern on Unsplash

In aanloop naar 2023 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? Vandaag de top 10 van de meest gelezen columns van 2022.

1. Laat je inspireren
Door Ed Nozeman
“Vijftig jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met kant-en-klare maaltijden in de slagerij”, schrijft slager Ed Nozeman. “Als klein ventje stond ik bij mijn moeder thuis in de keuken te kijken hoe zij bami en nasi maakte, om in de slagerij van mijn ouders te verkopen.
Lees verder

2. Het barbecue-evangelie
Door Gertjan Kiers
Nadat de samenleving ruim twee jaar lang heeft geleden onder het coronajuk breken er voorzichtig weer wat zonnestralen door voor diezelfde getergde samenleving. Een samenleving die plotsklaps te maken kreeg met mondkapjes, lockdowns, controlepassen en verboden om met meerdere mensen samen te zijn, waardoor het vaak niet mogelijk was om met vrienden een vorkje te prikken en een paar goede flessen wijn weg te tikken.
Lees verder

3. In gesprek met elkaar
Door Christiaan Verkuijl
Soms heb je een gesprek met een klant waar je aan terug blijft denken. Onlangs hielp ik een dame die voor een kennis een bestelling op kwam halen. We hadden een gezellig praatje met elkaar terwijl ik haar aan het helpen was.
Lees verder

4. Ambacht is kracht
Door Wouter van de Veen
Het vleesvee zelf uitzoeken bij de boer deed mijn vader al sinds ik een klein jochie was. Het uitbenen en uitsnijden is mij met de paplepel ingegoten. Daarna komt het proces om het hele dier te verwaarden tot prachtige producten, zoals de perfecte worst, om deze in onze winkels te presenteren.
https://www.vleesmagazine.nl/blogs/ambacht-is-kracht

5. Efficiënte feestdagen
Door Josja Haagsma
Het jaar vliegt weer voorbij. Het is eind september en de slagers bereiden zich alweer voor op de komende Kerstdagen. Hoe zullen die er dit jaar uitzien? De laatste twee jaren was het met Kerst enorm druk. Voor dit jaar is het allemaal nog onzeker hoe de feestdagen eruit zullen gaan zien.
Lees verder

6. Het oog wil ook wat
Door Josja Haagsma
De slager is tegenwoordig bijna geen slager meer. Langzamerhand veroveren de maaltijden en de broodjes steeds meer ruimte in de toonbank, ten koste van de hamlappen en sukadelappen. Onze klant wil gemak en wie zijn wij om daar niet in mee te gaan? Tijden veranderen
Lees verder

7. Glibberkoning
Door Meneer Wateetons
Dat hele roerbakken stelt natuurlijk niks voor. Iedereen kan het. Maar toch wordt mijn gerecht nooit zoals in een Aziatisch restaurant. Dat zit hem met name in het vlees. Hoe krijgen ze bij de Chinees hun roergebakken babi of ajam zo ontzettend mals?
Lees verder

8. Friquandelle
Door Meneer Wateetons
Waar de kroket en bitterballen de muur al lang ontstegen zijn en zelfs het patatje-met tot een haute frituur gerecht is verworden, ligt de frikandel nog altijd in het verdomhoekje van de vreetschuur.
Lees verder

9. Varkensoor en groente-patty’s
Door Josja Haagsma
Het is alweer een paar jaar geleden, in oktober 2018, dat we op vakantie gingen naar New York. De stad waar zo’n beetje alle trends vandaan komen. Niet alleen op het gebied van mode, maar zeker ook op het gebied van eten.
Lees verder

10. Persoonlijke aandacht
Door Christiaan Verkuijl
Crisis, dat is denk ik wel het woord van 2022. Stikstofcrisis, asielcrisis, koopkrachtcrisis, coronacrisis, huisvestingcrisis en ga zo maar door. Zonder hierover verder uit te weiden merk ik om mij heen dat mensen het beu raken het erover te hebben. En dat is ook niet verwonderlijk, want het roept veel vragen en onzekerheid op.
Lees verder

 

Altijd op de hoogte blijven?