Uitzendbureau voor Vion voor de rechter

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

LEERDAM - FNV Bondgenoten bereidt een gang naar de rechter voor om te zorgen dat uitzend- en detacheringsbureau Antro de cao voor de vleessector naleeft. Antro levert onder meer personeel voor Vion.

LEERDAM - FNV Bondgenoten bereidt een gang naar de rechter voor om te zorgen dat uitzend- en detacheringsbureau Antro de cao voor de vleessector naleeft.


Antro detacheert circa 190 werknemers. Zo’n 150 mensen bij de Vion-vestigingen in Boxtel en Tilburg, de overige 40 bij retailslagers van C1000-winkels. Het bedrijf wil voor hen de uitzend-cao toepassen.


Volgens vakbondsbestuurder John Klijn schendt het bedrijf daarmee de afspraak dat voor dergelijke ingeleende werknemers de cao voor de vleessector geldt.


FNV Bondgenoten en Antro hadden eerder afgesproken dat de cao vleessector vanaf 1 januari 2007 volledig zou worden toegepast, dus inclusief de pensioenregeling.


Op 12 juni ontving de vakbond echter een brief van Antro. Hierin stond dat het bedrijf besloten had de uitzend-cao met terugwerkende kracht toe te passen.


'Echt schandalig', aldus Klijn. 'Ze schenden niet alleen een afspraak met ons, maar ook met alle werknemers die worden ingeleend door Vion.'


Het niet naleven van de cao vleessector houdt verslechteringen in voor de werknemers, bijvoorbeeld rond ziekte en pensioen. Ook de zekerheid van werk is via de uitzend-cao aanzienlijk minder.


Lees ook:

COV tevreden over akkoord CAO (19 april 2007)


CAO Vleeswaren op oor na gevild (2 april 2007)


Poolse slachters in actie tegen 'koffiegeld' (15 juni 2006)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over FNV

Altijd op de hoogte blijven?