Varkens in Nood voert actie tegen Vion

Varkens_small

Vion, de grootste slachterij van Nederland, maakte twee filmpjes om te tonen wat er in een slachthuis gebeurd. Eén over de slacht van varkens en één over runderen. Volgens Varkens in Nood is het filmpje over de varkensslacht niet volledig. Er zijn geen beelden van de verdoving met CO2. Daarom komt de organisatie met een eigen filmpje.

CO2

In het filmpje van Varkens in Nood is te zien hoe een groep varkens de gondel ingaan en daar in ademnood raken door de CO2. Volgens de organisatie veroorzaakt het inademen van CO2 bij de varkens ondraaglijke ademnood, angst, hyperventilatie en extreme stress. Wereldwijd gerespecteerde dierenexpert Temple Grandin noemt echter het gebruik van CO2 een humane manier van varkens doden.

Petitie Varkens in Nood

Varkens in Nood start een petitie om Vion te bewegen tot meer transparatie over het verdoven met CO2. De actie volgt op de gebeurtenissen in het Vlaamse slachthuis Tielt, die veel verontwaardiging veroorzaakten. Daarna ontstond ook in Nederland discussie over cameratoezicht in slachthuizen.

Lees ook:

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs lid raad van commissarissen Vion

Rogier Jacobs treedt vanaf 15 mei treedt toe tot de raad van commissarissen van Vion. Dat maakt de in Boxtel gevestigde vleesproducent bekend. “We zijn verheugd Rogier Jacobs te mogen verwelkomen als nieuw lid van onze raad van commissarissen. Zijn uitgebreide internationale ervaring en netwerk op het gebied van IT is van toegevoegde waarde voor...

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Start. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.

Het dierenwelzijnsbeleid van Vion

Het dierenwelzijnsbeleid van Vion

Volgens het duurzaamheidsrapport 2018 van Vion steeg de vleesproducent naar niveau 2 op de wereldwijde Business Benchmark on Farm Animal Welfare (BBFAW). Deze ranglijst analyseert de honderdvijftig grootste voedingsbedrijven ter wereld en geldt wereldwijd als leidende maatstaf voor dierenwelzijnsbeleid en transparantie.