Vegetarische Slager gaat zelf produceren

De Vegetarische Slager gaat vanaf volgend jaar zomer zelf vegetarische producten produceren. Daarvoor wordt in Breda een eigen productielocatie geopend. Het bedrijf van eigenaar Jaap Korteweg besteedde de productie altijd uit, maar nu is volgens hem een volume bereikt, waarbij eigen productie interessant wordt.

De productie start in een fabriekslocatie die vanaf komende jaarwisseling zal worden verbouwd. De 3000 vierkante meter grote hal krijgt een productiecapaciteit voor vegetarisch vlees, voor 50 miljoen maaltijden, meldt evmi.nl. Omdat de hal geen bestemming voor de productie van food had, start de verbouwing pas aan het eind van het jaar. Tot die tijd wordt een inrichtingsplan ontwikkeld. Feitelijk blijft alleen de buitenkant hetzelfde, de inrichting wordt helemaal veranderd. Bij een maximale productie biedt de locatie werk aan 20 tot 25 medewerkers, verwacht Korteweg. De productie zal van start gaan met 5 tot 10 arbeidskrachten.

Verdere groei

In 2015 zet de Vegetarische Slager vegetarische producten af voor 6 miljoen maaltijden, in 2016 wordt dat naar verwachting 10 miljoen. Eigen productie wordt hierdoor interessant, zeker omdat ook de komende jaren verdere groei verwacht wordt. En omdat het bedrijf zo veel mogelijk biologisch wil produceren, kan met een eigen productie ook makkelijker worden voldaan aan bio-certificeringseisen, stelt Korteweg. Daarnaast wordt volgens hem met zelf produceren de kwaliteitscontrole makkelijker.

Het pand in Breda is gekocht uit een internetveiling. Op 1 november presenteert het bedrijf de plannen in het pand aan Markhek 5.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Op een dinsdagmiddag in januari is het bomvol in de werkplaats van Slagerij Van Asch in Soest. Met een specifieke reden: de slagers van Gelderblom oriënteren zich op vegetarische producten.

Veel aandacht voor vleesvervangers op de Horecava

Veel aandacht voor vleesvervangers op de Horecava

Van 13 tot en met 16 januari was de Amsterdamse RAI het toneel van de Horecava. Zo´n 75.000 ondernemers en dagjesmensen bezochten de RAI om de nieuwste trends en innovaties in de horecawereld te zien én te proeven. Voor veel slagers is het jaarlijkse horeca-evenement een inspirerend uitje.

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...