Vivera neemt plantaardige biefstuk in productie

EVMI_Vivera-plantaardige-biefstuk

De Nederlandse producent van vleesvervangers Vivera neemt als eerste ter wereld 100% plantaardige biefstuk in productie. Voor de productie worden alleen plantaardige ingrediënten als tarwe en soja gebruikt. Vivera verwacht dit jaar nog miljoenen stuks te produceren. De officiële presentatie van de plantaardige biefstuk is tijdens de PLMA beurs in de RAI Amsterdam op 29 en 30 mei.

De vleesvervangende biefstuk is vanaf 21 mei verkrijgbaar in ruim 400 supermarkten van de Britse supermarktketen Tesco. In juni 2018 moeten verschillende grote supermarktketens in Nederland volgen. Vanaf de 2e helft van 2018 wil Vivera de plantaardige biefstuk ook in andere Europese landen gaan verkopen, te beginnen met de Duitse, Franse en Italiaanse markt.

Door de samenstelling is de plantaardige biefstuk geschikt voor zowel vegetariërs, veganisten als flexitariërs. Vivera claimt dat het product qua geur, smaak en bite sterk lijkt op boiefstuk. Gert Jan Gombert van Vivera: Een grote groep vegetariërs, veganisten en flexitariërs heeft al vele jaren enorme interesse in een dergelijk product. Met de doorbraak van grootschalige productie kan een grote groep consumenten genieten van dit product.”

De plantaardige biefstuk past in de ontwikkeling van gezonde en kwalitatief hoogwaardige vleesvervangende producten. De interesse van consumenten in gezondere en duurzamere voeding neemt toe. Inmiddels eet twee derde van de Nederlanders minimaal één dag per week geen vlees. Volgens de Food and Agriculture Organization van de VN verdubbelt de wereldconsumptie in 2050 als het voedselbeleid niet veranderd. De productie van plantaardige voeding levert verschillende voordelen op zoals een lagere milieubelasting en verminderde druk op schaarse hulpmiddelen als landbouwgrond en water.

Vivera wil dat haar productassortiment eind 2018 volledig uit plantaardige producten bestaat. Het assortiment van Vivera bestaat nu uit meer dan 40 vleesvervangende producten.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Snapshot 2018: groei voedselverwerkende industrie

Het AgriFoodTech Platform brengt jaarlijks alle feiten en cijfers van de agrifood sector in beeld. De Snapshot 2018 toont een dynamische sector. Deze jaarlijkse uitgave is op 24 mei beschikbaar gesteld, zowel in print als online. Voedingsmiddelenindustrie Uit de Snapshot blijkt dat het aantal bedrijven in de voedselverwerkende industrie in 2017 met...

Vegetarische Slager wint €250.000 in New Food Challenge

Vegetarische Slager wint €250.000 in New Food Challenge

De Vegetarische Slager is een van de winnaars van de New Food Challenge. Het bedrijf ontving de prijs voor het project om 100% plantaardig draadjesvleesch te creëren op basis van peulvruchten. De Nederlandse overheid schreef de New Food Challenge uit om nieuwe voedseloplossingen te bedenken op weg naar een meer plantaardige samenleving, in het kader...

WHO wil geen transvetten meer in bewerkte voeding

WHO wil geen transvetten meer in bewerkte voeding

Binnen vijf jaar wil de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) industrieel geproduceerde transvetten uit alle voedingsmiddelen verbannen. Dat maakte de organisatie 14 mei bekend. De New York Times juicht het bericht toe. Aan mogelijke bijwerkingen wordt geen aandacht besteed. Deze week lanceerde de WHO het initiatief REPLACE, een stappenplan om wereldwijd...