Vlees met marinade-injectie op de markt

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

GIERLE – Het Belgische bedrijf Diamond Cooking brengt vlees op de markt met een injectiespuit om te marineren. Vanaf het moment dat het vlees verwarmd wordt, verspreidt de marinade zich.

GIERLE – Het Belgische bedrijf Diamond Cooking brengt vlees op de markt, met een injectiespuit om te marineren. Vanaf het moment dat het vlees verwarmd wordt, verspreidt de marinade zich.

‘Als je vlees op de gewone manier wil marineren, met bijvoorbeeld een kruidenmengsel, moet je minstens twaalf uur wachten voor het vlees klaar is’, vertelt directeur Walter Govaerts in de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.


Smaak

Govaerts maakt gebruik van een huishoudspuit. ‘Via een injectie wordt de smaak tot in de kern van het vlees gebracht. Bovendien is het heel gemakkelijk. Met slechts één prikje kun je zoveel mogelijk plaatsen van het vlees bereiken. Met je naald kun je probleemloos de nerven van het vlees volgen.'


Vader en zoon ontwikkelden al vier marinades: mexican fire, provence, barbecue en curry. Het is de bedoeling om elk seizoen nieuwe smaken op de markt te brengen.


Relatiegeschenk

De marinades zitten met de injectiespuit verpakt in een mooie doos. 'Het is de bedoeling dat we die gaan verkopen aan bedrijven als relatiegeschenk en onder slagerijen verdelen. Daarnaast willen we ook een aantal kookavonden organiseren. Voor ons is het ook nog een beetje een experiment. Alles wat te maken heeft met vernieuwing in de keuken boeit ons', aldus Govaerts.

Website Diamond Cooking

Lees ook:

Marinade vermindert kankerverwekkende stof (6 augustus 2008)

Oregano-olie doodt salmonella in kipfilet (27 november 2007)

Gemarineerd vlees remt cholesterol (4 juli 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over innovaties

Alle berichten over marinade

Altijd op de hoogte blijven?