Vleesverwerker JBS betaalde 11 miljoen dollar aan hackers

JBS_University of Missouri_Flickr

Foto: University of Missouri via Flickr

JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, betaalde 11 miljoen dollar aan hackers, nadat deze de systemen van het bedrijf platlegde. Dat maakt het Braziliaanse concern bekend.

Door de cyberaanval kwam de productie in onder andere Noord Amerika en Canada stil te liggen. Hackers wisten met ransomsoftware de systemen op afstand te versleutelen. De aanval werd vermoedelijk uitgevoerd door een 'criminele organisatie die gevestigd is in Rusland'.

In een verklaring laat JBS weten dat de systemen grotendeels weer operationeel waren toen ze het losgeld van 11 miljoen betaalden. Toch nam het bedrijf het moeilijke besluit om het losgeld te betalen om onvoorziene problemen te voorkomen en er voor te zorgen dat er geen gevens werden geëxfiltreerd.

"Het was een moeilijk besluit om te nemen, voor ons bedrijf en voor mij persoonlijk", zegt Andre Nogueira, cea van JBS USA. "Maar deze beslissing moest gemaakt worden om mogelijke risico's voor onze klanten te voorkomen."

Bron: JBS

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

Vlaams onderzoek naar mobiel slachten

BioForum Vlaanderen onderzocht de afgelopen maanden de mogelijkheden van een mobiele slachteenheid voor in Vlaanderen. Voor rundvee en varkens lijkt dit niet haalbaar, maar voor de pluimvee zien de onderzoekers mogelijkheden.

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

Hoe gingen de slagers om met de hitte?

De tweede hittegolf van het jaar was vorige week een feit. Het was extreem warm, het kwik steeg zelfs boven de veertig graden. Ondanks de hitte ging het werk bij de slager gewoon door. Hoe gingen zij om met de warmte?

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat 50 jaar

G. van Dalen's Vleescentrale bestaat dit jaar 50 jaar. Daarom brengt het bedrijf een speciaal digitaal magazine uit. In het magazine staat informatie over de geschiedenis, het team, het vlees en verschillende slagers die de producten gebruiken komen aan het woord.