Volop trends op de Horecava

Bij aankomst op de Horecava word je verwelkomd met bitterballen en andere snacks. Bij binnenkomst staan andere standhouders je op te wachten met hun vers bereide vleeshapjes, koek, gebak en ook vis. Je kunt er niet omheen: de Horecava gaat over eten.

Het Innovation Lab laat de nieuwste ontwikkelingen en trends zien. De Amster-Damhertenrookworst won de Horecava Innovation Award in de categorie Food. Burgers zijn in en waren in velerlei varianten te vinden: van vega tot robuust en culinair. Zo presenteerde OSI zijn Deli-burger: een premium burger (van Bakx) met culinaire vleeswaar van henri van den bilt als topping, zoals roastbeef en tapasspek.

Rational toonde zijn oven- en baksystemen waarin op meerdere niveaus gebakken, gestoomd, gegrild en gefrituurd kan worden. Gelijktijdig en in no-time kwamen zalm, ribeye en wafels uit de oven. Miele had ene tweedeling in haar stand: Hospitality met bereidingsapparatuur en Hygiëne, waarin de wasmachines stonden opgesteld. Je kon er een hygiënecheck laten doen, die laat zien dat biljoenen bacteriën op je lichaam zitten. Die kunnen niet allemaal kwaad, maar laten wel zien hoe belangrijk een goede hygiëne is.

Een aantal groothandels hadden plaats geboden in hun stand aan kleinere leveranciers. Bij bijvoorbeeld Bidfood, Hanos, Makro en De Kweker waren diverse producten te vinden, van vlees en vis tot brood en patisserie.

De grote oosterse paviljoens sprongen eveneens in het oog: de rode Chinese lampen aan het plafond waren een eyecatcher en ook de Japanse en Aziatische keuken speelden een prominente rol.

Voor een niche-markt en de top-horeca stond er een kweekkast voor verse kruiden van Carter Hoffman uit De VS. In lagen kunnen verse kruiden worden gekweekt, die afgepaste hoeveelheden water toegediend krijgen en op een in te stellen temperatuur groeien en vers gehouden worden.  In dezelfde stand een notenfrituurmachine van Perfect Fry Company. Rauwe noten gaan in de machine en komen er na een minuut of 6 gefrituurd en glanzend weer uit.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Too Good To Go redt Horecava-eten van verspilling

Vier dagen lang proefden vele tienduizenden bezoekers in de Amsterdamse RAI eten en drinken tijdens de Horecava, die afgelopen week zijn 63e editie beleefde. Ieder jaar worden dagelijks containers vol overgebleven etenswaren weggegooid. Joost Rietveld, directeur van de Nederlandse tak van de anti-voedselverspillingsapp Too Good To Go, vertelt hoe zijn...

Vleessnackproducent OSI lanceert Deli Burger tijdens de Horecava

Vleessnackproducent OSI lanceert Deli Burger tijdens de Horecava

Op de Horecava lanceert OSI Europe het burgerconcept ‘The Deli Burger’, een foodtrend uit New York. De Deli Burger is een premium burger gecombineerd met luxe vleeswarentoppings. Daarnaast presenteert het bedrijf twee nieuwe kipfiletsnacks onder het merk Foodworks: de Laguna Cripsy Chicken en de Mega Crispy Fingers. Deli Burger “Wij...

Amster-Damhertenrookworst categoriewinnaar Horecava Innovation Award

Amster-Damhertenrookworst categoriewinnaar Horecava Innovation Award

Op de eerste dag van de Horecava won Poelier Pieter van Meel met de Amster-Damhertenrookworst de categorie Food &Beverage van de Horecava Innovation Awards. De overall titel ging naar Deliverect, een tool die verschillende bezorgsystemen als Deliveroo en Thuisbezorgd in één POS integreert. “Met een geringe investering verlaagt...