Werknemers stellen Vion ultimatum

13 augustus 2012 Tom van der Meer

MEPPEL - De werknemers van Vion Meppel hebben unaniem ingestemd met een ultimatum aan de directie. De door Vion gedane voorstellen zijn door de werknemers als een belediging ervaren.

MEPPEL - De werknemers van Vion Meppel hebben unaniem ingestemd met een ultimatum aan de directie. De door Vion gedane voorstellen zijn door de werknemers als een belediging ervaren.


Ook de intimiderende wijze waarop oudere werknemers zijn bewerkt, dreigen met alleen sociale zekerheid, wordt als stuitend ervaren, meldt de Steenwijker Courant.


Geen toekomst

Wel is duidelijk dat Vion blijft bij het besluit om de vestiging Meppel te sluiten. De directie ziet er geen toekomst meer in. Het is de gemeente Meppel in diverse gesprekken niet gelukt om de directie op andere gedachten te brengen, meldt RTV Drenthe.


In het ultimatum stellen FNV Bondgenoten en CNV bedrijvenbond een ontslagvergoeding te eisen op basis van de Kantonrechterformule 2008 en niet die van 2009. Ook willen ze een vangnetregeling voor werknemers van 55 jaar en ouder die niet meer ergens anders aan de slag kunnen.


Eisen

Bovendien eisen ze dat werknemers die op andere vestigingen herplaatst worden, hun woon-werkverkeer volledig vergoed krijgen en dat zij compensatie krijgen voor de extra reistijd. Verder moet er een vergoeding komen voor werknemers die al jaren bij Vion werken, maar niet op de loonlijst staan.


Als Vion niet op de eisen van de bonden ingaat, volgen er acties, zo besloten de werknemers unaniem.


Vion Meppel telt ongeveer 115 vaste werknemers en 51 flexwerkers.


Lees ook:

FNV dreigt met actie Vion Meppel (25 november 2008)

Vion Meppel: goed sociaal plan nodig (7 november 2008)

Meppel wil vertrek Vion tegenhouden (4 november 2008)

Vion sluit fabriek in Meppel (30 oktober 2008)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over Vion

Altijd op de hoogte blijven?