Zwanenberg bouwt Europese snackfabriek

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ALMELO – Vleeswarenproducent Zwanenberg Food Group gaat een fabriek bouwen, die alle snacks voor het Europese vasteland gaat produceren. Dat zegt topman Ronald Lotgerink deze maand in het vakblad Meat & Meal. Ook heeft Zwanenberg pas een fabriek geopend die zich helemaal toelegt op innovaties.

ALMELO – Vleeswarenproducent Zwanenberg Food Group gaat een fabriek bouwen, die alle snacks voor het Europese vasteland gaat produceren. Dat zegt topman Ronald Lotgerink deze maand in het vakblad Meat & Meal. Ook heeft Zwanenberg pas een fabriek geopend die zich helemaal toelegt op innovaties.

Waar de snackfabriek gaat komen, is nog niet bekend. Volgens Lotgerink wordt momenteel gekeken naar een geschikte locatie. Deze hoeft niet per se in Nederland te zijn. In Oost-Europa komt de fabriek in ieder geval niet. ‘De afstanden naar andere Europese landen is zijn te lang, dat is lastig met koelverse producten’, aldus Lotgerink.

Boekel

Zwanenberg kondigde in februari aan de fabriek in Boekel te zullen sluiten. Daar werden voornamelijk snacks voor de Britse markt gemaakt. Die productie wordt overgeplaatst naar Engeland.


Innovaties

De fabriek die helemaal wordt gebruikt voor het ontwikkelen van innovaties staat in Borne. Drie productontwikkelaars en managers zijn door Zwanenberg vrijgemaakt om nieuwe producten te ontwikkelen. ‘Dat kunnen vleeswaren zijn, maar ook andere foodproducten. Hun opdracht is buiten de gebaande paden te treden', licht Lotgerink toe. 


Lees het hele interview met Ronald Lotgerink deze maand (april 2009) in Meat & Meal.

Lees ook:

Zwanenberg sluit fabriek Boekel (10 februari 2009)

Zwanenberg naar Australië (4 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Altijd op de hoogte blijven?