Zwanenberg koopt deel Tyson-dochter

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

ALMELO - Zwanenberg USA een dochteronderneming van het Nederlandse voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group BV, neemt de activiteiten over van een dochteronderneming van Tyson Foods.

ALMELO - Zwanenberg USA een dochteronderneming van het Nederlandse voedingsmiddelenconcern Zwanenberg Food Group, neemt de activiteiten van een dochteronderneming van Tyson Foods over.


Zwanenberg neemt de omzet en het machinepark over van een conservenfabriek waarvan Tyson de activiteiten beëindigt.

Cincinnati

Zwanenberg is van plan de activiteiten nog dit jaar te verplaatsen naar haar bestaande fabriek in Cincinnati. Die is sinds 2005 operationeel en produceert onder meer ingeblikte ham en corned beef. Zwanenberg heeft in Europa dertien eigen fabrieken voor de productie van vleeswaren, conserven en specialiteiten.

120 ton

Zwanenberg wil met de overname de productie voor de lokale markt verder uitbreiden. 'De Amerikaanse markt voor vleesconserven is zeer omvangrijk. Daarom hebben wij in 2005 een nieuwe eigen fabriek gerealiseerd in Cincinnati. Deze was in recordtijd operationeel en produceert inmiddels 120 ton per week voor de lokale markt', zegt algemeen directeur Aldo van der Laan. 

'Met deze uitbreiding zal het wekelijkse tonnage met zo’n 40% worden vergroot.’

Omzet

Met 107.000 medewerkers en een jaaromzet van 26,9 miljard dollar behoort Tyson Foods tot ’s werelds grootste voedingsmiddelenconcerns. Zwanenberg heeft 1.600 medewerkers en een jaaromzet van 350 miljoen euro.

Lees ook:

Zwanenberg wint Catering Award (14 november 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Zwanenberg

Alle berichten over Tyson

Altijd op de hoogte blijven?