Recept: Bourgondische koolraapstamppot

5 augustus 2013

Ingrediënten:

  • 750 gram aardappelen
  • 1 koolraap (circa 700 gram)
  • 30 gram Degens stamppotmix 7035036
  • verse bieslook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 eetlepels boter
  • 1 bekertje Bulgaarse yoghurt, (125 ml)
  • 100 gram geraspte boeren Leidse kaas.

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappels en koolraap en snijd ze in stukken. Kook ze met weinig water en zout in ongeveer 20 minuten gaar.

2. Knip intussen de bieslook fijn en snij de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan en bak de champignons ongeveer 5 minuten tot al het vocht is verdampt.

3. Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.

4. Roer de yoghurt,  kaas en de bieslook door de stamppot, breng deze op smaak met Degens Stamppotmix en verdeel de stamppot in een schaal. Schep de champignons erop en bestrooi de stamppot met de rest van het bieslook.

 

  •  

Altijd op de hoogte blijven?