Zeer belangrijke pH-controle voor alle ambachtelijke, huisbereide producten

17 januari 2020

Voordelen bij gebruik van pH-meting in alle verse-, bereide- en ambachtelijk verhitte vleeswaren

  1. Aanmaak vers gehakt en braadworsten - varkens, kalfs of runds. Eindbuffer pH-waarde van afgewerkt product: 54 - 5.5.
    Blijft langer vers, heeft een langere bewaring, beter kleurbehoud, frissere reuk en smaak die scherper doorkomt door de juiste buffer pH-waarde.
  2. Alle ambachtelijke bereidingen met cutter voor vlees-, lever- en bakbereidingen. Buffer pH-waarde min. 6 - max. 6.5.
  3. Alle ambachtelijke hammen
    Pekelbereiding voor manuele injectering, spier- of aderinjectering.
    Bufferwaarde van de pekel pH: min. 6 - max. 6.5 (zelfde iniectering zoals de U gekende eigen toepassing).

Conclusie

Het aanschaffen van een pH-meter is even belangrijk en noodzakelijk als een thermometer is voor de controle van de kernt° van het verhitte, afgewerkte product.
Met de juiste buffer pH-waarde bekomt U zeer belangrijke voordelen zoals langere versheid, een frissere smaak, betere kleurhouding, specifieke product reuk.

Werkwijze pH-meting met MT FivoGo

VOORAFGAAND

  1. Electrode is verbonden met het toestel
  2. Uitleeswijze ingesteld op "pH"
  3. Eindpunt ingesteld op "automatic"

pH-METING UITVOEREN

  1. Plaats de electrode in het staal
  2. Druk op de toets "Read" om de meting te starten
  3. Het decimaal punt knippert
  4. Als de meting stabiel is, stopt het decimaal punt met knipperen en verschijnt er "A"
  5. De pH-meting is voltooid, noteer het resultaat

ONLINE BESTELLING pH-METER

LEDEN van de Belgische Beenhouwerij krijgen een intelligente korting van 5%

ACTIEPRIJS voor de MEITLER TOLEDO FOOD pH-meter:
NETTO 530 euro (excl. BTW)
Actiepriis geldig t.e.m. 30 juni 2020.
Actiecode 'VK' te vermelden bij bestelling op info@ph-liquid.com

Voor bestellingen: info@ph-liquid.com - www.ph-liquid.com

Altijd op de hoogte blijven?