De arbeidsmarkt wordt steeds krapper en het is een hele klus om goede mensen te vinden. Heb je de medewerker die je zocht binnengehaald, dan bestaat de kans ook nog dat hij of zij weggekaapt wordt door de concurrent. Er is een ‘war for talent’ gaande en dat merkt de slagersbranche ook.

Als SVO vakopleiding food werken we er hard aan om te zorgen dat er nieuwe aanwas blijft komen voor de slagerij. Dit jaar hielden we samen met ondernemers en HR-managers al verschillende inspiratiesessies met als thema ‘Boeien, binden en behouden van medewerkers’. Die samenwerking is belangrijk, want SVO wil studenten graag samen met het bedrijfsleven opleiden. We willen aansluiten bij de belevingswereld van jongeren en zorgen dat ze geboeid blijven door hun vak en door hun werkgever.

Gastlessen van praktijkmensen

Nu zou je misschien denken dat salaris een belangrijk argument is om voor een bepaalde branche, bedrijf of baan te kiezen. Uit onderzoek onder jongeren blijkt dat dat juist niet zo is. Ze vinden het veel belangrijker dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Dat hun werkgever hen serieus neemt en dat de werksfeer goed is. Tijdens de inspiratiesessies besloten we daarom om een gastlessenkalender te maken voor onze slagersopleidingen. Experts uit het slagersvak geven studenten elke maand gastlessen over specifieke onderwerpen, zoals logistiek, marketing en duurzaamheid. Dit geeft studenten de kans om de diepte in te gaan en zich verder te blijven ontplooien.

Samen opleidingen ontwikkelen

Onze samenwerking met bedrijven gaat verder dan de inspiratiesessies, die we dit jaar voortzetten. Ons doel is zorgen dat studenten de vaardigheden leren die bedrijven nodig hebben. We ontvangen dan ook graag feedback van bedrijven over onze opleidingen. Gaat er iets niet goed? Of zien bedrijven nieuwe ontwikkelingen in de praktijk? We horen het graag, want dan kunnen we verbeteringen doorvoeren in onze opleidingstrajecten. Zo zorgen we samen dat de slagersbranche een aantrekkelijke sector blijft om te leren én te werken.

Rinus de Rijder
Onderwijsmanager
SVO Vakopleiding Food

Postbus 516 | 3990 GH HOUTEN
Tel. 030-2758101
info@svo.nl | www.svo.nl
Twitter: @SVO_Opleidingen

Lees hier alle SVO-columns

Altijd op de hoogte blijven?