'Van weekendhulp tot mede-eigenaar slagerij’

25 november 2020
Koen Jager (rechts) met zijn compagnon Klaas van Hoof. De foto is genomen vóór de coronacrisis en 1,5-metermaatregel (foto: Koen Jager).

Op zijn vijftiende begon Koen Jager (29) aan de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO vakopleiding food. Dat ging niet vanzelf en zijn familie en vrienden zagen hem de handdoek al in de ring gooien. Maar Koen zette door, en met succes: hij rondde ook de twee vervolgopleidingen van SVO af en is nu mede-eigenaar van de slagerij waar hij zijn slagerscarrière begon.

Koen Jager rolde al vroeg de slagerijwereld in. Zijn weekendbaantje was schoonmaken bij Keurslager Klaas van Hoof in Eindhoven, terwijl hij doordeweeks de koksschool deed. “Die opleiding bleek niets voor mij. Mijn baas – nu compagnon – vroeg me of ik fulltime in de slagerij wilde komen werken” vertelt Koen. “Ik kon dan meteen de mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij van SVO gaan volgen. Dat leek me een prima oplossing, maar het bleek niet gemakkelijk te zijn. Ik was pas vijftien en de combinatie van werken en leren vond ik lastig. Iedereen dacht dat ik op zou geven, maar ik zette toch door. Het slagersvak vind ik namelijk geweldig: de werkzaamheden zijn enorm gevarieerd en elke dag is anders. Ik ging door met de mbo 3-opleiding Slager en die heb ik met veel plezier gevolgd. Ik kon doen wat ik écht leuk vind en ik vond de opleiding een mooie uitdaging.”

Droom waargemaakt

Na die opleiding besloot Koen nog een studie in een heel andere richting te proberen, maar dat bleek geen succes. Hij ging aan de slag bij de slagerijafdeling van een supermarkt, waar hij begon met de mbo 4-opleiding Bedrijfsleider vers van SVO. “Ik heb altijd al een eigen zaak gewild, dus ik wilde die opleiding graag doen”, zegt hij. “Ik werkte daarna nog een paar jaar bij een horecaslagerij en toen vroeg mijn eerste werkgever, Klaas van Hoof, of ik terug wilde komen. Sinds begin dit jaar ben ik mede-eigenaar van de zaak en daarmee heb ik mijn droom waar­gemaakt. Ik heb best wat moeite gehad met school en theorielessen, maar mijn inspanningen zijn niet voor niets geweest. Ik sta nu waar ik wilde staan. En ook leuk: ik kijk met veel plezier terug op mijn schooltijd. Bij SVO heb ik de basis van het slagersvak geleerd.”

Medewerkers zien opbloeien

Koen heeft het goed naar zijn zin in zijn nieuwe rol. “Ik vind het heel leuk om samen te werken met mijn compagnon en ons team”, zegt hij. “Tijdens de opleiding Bedrijfsleider vers heb ik veel geleerd over leidinggeven, maar je moet het ook maar in de praktijk brengen. Het is mooi om te zorgen dat mensen op de juiste plek zitten en op kunnen bloeien. Ik kijk ernaar uit om hier nog veel meer te leren en van de zaak een nóg groter succes te maken.”

SVO Vakopleiding Food_logo klein

SVO vakopleiding food is een landelijke opleider en biedt een totaalpakket van mbo-opleidingen en trainingen. De opleidingen en trainingen sluiten goed
aan op de praktijk en de docenten van
SVO komen zelf uit het vak.

www.svo.nl | info@svo.nl |
twitter: @SVO_Opleidingen

Altijd op de hoogte blijven?