Varken

Uit dit dossier
Gedroogde varkenshaas

Gedroogde varkenshaas

Met de feestdagen in zicht gaan we deze keer aan de slag met wat luxere vleesdelen. Bij horecaslager Van Hees kwam ik een leuk recept tegen met een gepekeld en gedroogd varkenshaasje. Een eenvoudig recept, voor iedereen goed te maken en met diverse (vlees)variatiemogelijkheden.

EKO-code bij bio-slagerijen De Groene Weg

EKO-code bij bio-slagerijen De Groene Weg

Bas Antonissen zet biologische varkens af via De Groene Weg. Voor hem geldt sinds 1 januari, net als voor zijn negentig collega's, de EKO-code. 'Duurzaam produceren zit in de genen van de biologische sector en dat maken we nu meetbaar.' De EKO-code hoort bij het EKO-keurmerk dat al sinds 1992 bestaat. De EKO-code die op 1 januari 2018 is geïntroduceerd,...

Diviande lanceert Easy Cooking lijn

Diviande lanceert Easy Cooking lijn

Diviande breidt het diepvriesassortiment van Passion for Meat uit met een 'Easy cooking'-lijn. Passion for Meat bestaat uit met name voor de retail hoogwaardig kwaliteitsvlees, per portie vacuüm verpakt en professioneel ingevroren. De nieuwe lijn ligt hier budgettair net onder. Het assortiment Bij de ‘Easy Cooking’ lijn speelt...

‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens

‘Zero waste-varkensvlees’ van gelukkige varkens

Bij de Belgische biosuper Bio-Planet, dochter van Colruyt, ligt sinds kort 'zero waste'-varkensvlees in de schappen. Geen voedselverspilling, een gesloten kringloop, gelukkige varkens en nog biologisch ook. Door Cécile Janssen - Foodlog "We willen een antwoord bieden op de steeds groeiende vraag naar lokale bioproducten. Elk jaar stijgt de...

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert samen met Jord Althuizen BBQ Star

Vion introduceert een nieuw assortiment vlees voor op de barbecue, BBQ Start. Jord Althuizen, bekend van Smokey Goodness, ontwikkelde de bijpassende kruidenrubs.