Nieuws

De Lekkerste Wedstrijden op de Horecava

Bas Wigant wint De Lekkerste Hotdog ©Horecava

Sinds 1984 vinden ieder jaar de Lekkerste Wedstrijden plaats tijdens de Horecava. Dit jaar werd onder andere gestreden om de Lekkerste hotdog, de Lekkerste Hamburger en het Lekkerste broodje. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionele makers en bedenkers.

Voor de vakwedstrijden moeten de deelnemers live op het podium binnen een vastgestelde tijd (6-10 minuten) vijf identieke producten maken. Een vakjury beoordeelt deze op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Het belangrijkste is het unieke en spraakmakende karakter van het product.

De Lekkerste Hotdog

De Lekkerste Hotdog werd dit jaar voor het eerst georganiseerd. Bas Wigant won deze vakwedstrijd met zijn hotdog ‘New Dehli’. De jury prees zijn hotdog vanwege de fraaie oosterse uitstraling en de bijzondere kwaliteit van het worstje. Wigant (60) werkt bij brood- en delicatessenwinkel De Verleiding in Numansdorp. Guanita Hoepel belandde met haar French Dog op de tweede plaats. Sam de Zeeuw werd derde met TG Thriller Dog.

Laurentz Craane wint de Lekkerste Hamburger Finest © Horecava

De Lekkerste Hamburger Finest

Laurentz Craane van Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem maakte de Lekkerste Hamburger Finest. De jury gaf de voorkeur aan zijn hamburger ‘The Basterd’ vanwege de creativiteit in de creatie, de uitmuntende samenstelling en natuurlijk vanwege de ‘enorme smaakbom’ in de mond. Patrick Menzies van Popocatepetl The Mexican uit Arnhem kreeg de tweede plaats toebedeeld. En de derde plaats was voor Reiss Greenhalgh van Firma Pickles uit Rotterdam.

Het Lekkerste Broodje Horeca

Het Lekkerste Broodje Horeca komt ook van Iveau Burgers & Wijnbar uit Arnhem. Berry Wagenaar won deze strijd met het broodje ‘Oh Deer’. De vakjury prees dit vanwege de unieke combinatie van originaliteit, gezondheid, uitstraling en een verbluffende smaaksensatie. De tweede plaats was voor Jean Pierre Karssen met zijn ‘Ciabatta MED Pastrami’. Sarah van de Laarse bezette de derde plaats met ‘Flavour Bomb’.

Het Lekkerste Broodje Catering

Roland Biermans van Vitam Catering uit Schijndel won het Lekkerste Broodje Catering  van Nederland. Zijn Vitamneesje werd door de jury geprezen vanwege het bijzondere karakter, het gebruik van duurzame ingrediënten en de uitmuntende smaak. Sven Bergström van Koken & Smullen werd tweede. En de derde plaats ging naar Daniëlle Touwslager van HMSHost Schiphol.

Ferlyan Palimbong wint Lekkerste Hamburger Fastest © Horecava

De Lekkerste Hamburger Fastest

Voor de Lekkerste Hamburger Fastest moet je naar Schiphol. Ferlyan Palimbong van HMSHost Schiphol won namelijk deze strijd met zijn ‘Javaanse Pomodoroburger’. De vakjury prees de kwaliteit van het hamburgervlees, de oosterse opmaak, de snelle verwerking en de totale uitstraling van de burger. Corjan Treffers belandde op de tweede plaats met zijn ‘Pork Belly Burger’. En de ‘Tokio Burger’ van Michelle de Bruijn kreeg de derde plaats van de jury.

Het Lekkerste Broodje on the Move

Op Schiphol vind je ook het Lekkerste broodje on the Move. Karim Hamouchi won deze prijs met zijn ‘Tasty Marrakech’. De jury koos voor dit broodje vanwege het handzame karakter, het gebruiksgemak en de smaak.  Astrid Roos werd tweede met ‘Rotterdam on the Move’. En de derde plaats was voor Dilman Taha met ‘Street Favorit’.

Het Lekkerste Broodje Anders

Tom Duijndam van Firma van Buiten uit Delft maakte Het Lekkerste Broodje Anders. Zijn ‘Billy’s Burger’ werd geprezen vanwege de de heerlijke smaak en het enthousiasme waarmee het werd gemaakt. De tweede plaats ging naar Said Belhamadi met ‘Magisch Marrakech’. Cindy van Tienen kreeg de derde plaats voor haar ‘Boerenbol’.

Het Lekkerste broodje Anders is bedoeld voor horecapersoneel, met een beperking tot de arbeidsmarkt. De makers mochten tijdens de wedstrijden op het grote Horecava-podium waar nodig worden bijgestaan door een begeleider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *