Bestuurswijzigingen bij Vion Duitsland

Bernd Stange & David de Camp_foto Vion

Bernd Stange en David de Camp (foto: Vion)

Bernd Stange, COO van de Business Unit Beef van Vion, treedt juli 2020 aan als lid van de nieuwe adviesraad van Vion (Beirat) voor Duitsland. David de Camp, de huidige clusterdirecteur Noord-Duitsland van de Business Unit Pork, volgt hem op.

David de Camp gaat zich als COO samen met het team team van de Business Unit Beef richten op de invoering van de nieuwe Vion-strategie. Deze bestaat uit het opbouwen van toekomstbestendige, duurzame voedselketens. Deze ketens, binnen Vion BBC's (Building Balanced Chains) genoemd, moeten leiden tot langdurige relaties om boeren een stabiele toekomst te geven en klanten meer variatie in het productaanbod te bieden.

De nieuwe Beirat staat in contact met externe stakeholders en gaat advies uitbrengen aan het Dagelijks Bestuur van Vion over zakelijke en maatschappelijke ontwikkelingen in Duitsland. De directeurspositie van David de Camp wordt ingevuld door Leon Cuypers, de huidige directeur Supply Chain bij Vion.

Turbulente markt

Ronald Lotgerink (CEO Vion): “Door een Beirat voor Vion in Duitsland op te zetten, kunnen we onze positie versterken in een turbulente markt. Het stond al geruime tijd op mijn wensenlijst en ik ben blij dat een van onze meest doorgewinterde en ervaren bestuurders Bernd Stange het eerste lid wordt en het directiecommittee gaat adviseren. Bernd heeft in ruim veertig jaar tijd een bedrijf opgebouwd dat in Duitsland is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van rundvlees. Ik ben hem daar zeer dankbaar voor, net als voor zijn bijdragen aan onze activiteiten in het verleden, nu en in de toekomst.

Daarnaast wil ik David de Camp welkom heten, die sinds de 90er jaren werkzaam is in de Duitse vleesindustrie en sinds 2016 in dienst is bij Vion. Hij zal zich aanvankelijk gaan richten op de kennismaking met de mensen en bedrijven van Beef voordat hij in juli het roer overneemt als COO van deze Business Unit. Ook heet ik Leon Cuypers van harte welkom, die David gaat opvolgen. Ik ben blij dat David en Leon beiden afkomstig zijn uit ons eigen bedrijf. Ik ben van mening dat het bieden van groeimogelijkheden voor onze getalenteerde mensen essentieel is voor ons succes op de lange termijn.”

Vion

Vion Holding N.V. is een internationale voedselproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2018 behaalde Vion met 11.900 werknemers een omzet van € 4,7 miljard.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Boeuf bourguignonne

Boeuf bourguignonne

Degens inspireert de slager met lekkere en bijzondere recepten. Bijvoorbeeld dit recept voor Boeuf bourguignonne.

Hightech veehouderij in natuurgebied

Hightech veehouderij in natuurgebied

Boer Geert Meersschaert en zijn vrouw Kris van Royen produceren ‘présalé’-rundvlees dat ze zelf verkopen. Het vlees komt van runderen die de helft van het jaar grazen in het natuurgebied van het Verdronken land van Saeftinghe in Zeeuws-Vlaanderen. Op hun bedrijf gaat hightech-veehouderij hand in hand met natuurlijke begrazing.

Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Nederlandse varkenshouders werken samen met PLUS

Veertien Nederlandse varkenshouders gaan samenwerken met PLUS. Hiermee kiest de supermarktketen voor een eigen, gesloten keten voor vers varkensvlees en -vleeswaren. Samen met leverancier Vion en de varkenshouders uit Good Farming Star-keten wil de supermarkt verder werken aan smaak, dierenwelzijn en milieu.