Demonstraties met Parmaham weer gestart

9 juli 2020
Foto: Pixabay

Consorzio del Prosciutto di Parma is weer gestart met de Parmaham-demonstraties. In het derde weekend van juni werden de eerste testdemonstraties gehouden in Alpen aan den Rijn en Bilthoven. Dat meldt Consorzio del Prosciutto di Parma in de nieuwsbrief.

Door de coronacrisis lagen de demonstraties stil, maar het Consorzio is deze weer aan het opstarten. Demonstrateurs Tina en Geert Rozema hielden bij Slagerij Marco Ridder in Alphen aan den Rijn en Slagerij van Schie in Bilthoven de eerste testdemonstraties.

Hierbij werden de coronamaatregelen in acht genomen. Dus met kuchscherm, handschoenen en desinfecterende handgel. De parmaham werd in serveercups aangeboden en de 1,5 meter afstand werd bewaakt. Zowel de slagerij als de klanten reageerden positief

Verkoop Parmaham

De coronacrisis heeft ook effect op de verkoop van Parmaham. In het zwaar getroffen Italië daalde de verkoop met zo'n 30 procent. Dit kwam met name door het sluiten van de horeca. Ook in het buitenland nam de afzet aan de horeca af. Tegelijkertijd nam de verkoop van de voorverpakte Parmaham toe.

Nederland is binnen Europa het vierde belangrijkste exportland. De export groeide de afgelopen maanden explosief met bijna 30 procent. Toch verwacht het Consorzio dat de wereldwijde verkoop over het gehele jaar 20 tot 30% lager zal liggen.

 

Altijd op de hoogte blijven?