Duitse Saria geïnteresseerd in Vion Ingrediënts

12 augustus 2013 Suzanne de Heer Vion

Het Duitse bedrijf Saria, gespecialiseerd in de verwerking van slachtbijproducten en alternatieve energiebronnen, is één van de geïnteresseerden voor de overname van Vion Ingrediënts.

Als de overname een succes wordt, is Saria de onbetwiste marktleider op het gebied van slachtbijproducten. Naast Saria zijn er nog vijf of zes partijen zoals CVC en Darling International die voor eind september een bod mogen doen op de ZLTO-deelneming, meldt De Financieele Telegraaf. Volgens het dagblad zou de verkoop van Vion Ingrediënts één van de grootste overnames van het jaar in Europa zijn.

Marc van der Lee, communicatiedirecteur van Vion, wil niet inhoudelijk reageren op de berichten in de Telegraaf. Het enige dat hij kwijt wil is dat de verwachting is dat de verkoop van Ingrediënts dit najaar zal worden afgerond, meldt Boerderij.

Rendac


Veehouders hoeven zich volgens Van der Lee geen zorgen te maken over de toekomst van de destructie-activiteiten van Rendac. Rendac, onderdeel van de Ingrediënts-poot van Vion, zal ook overgaan naar de nieuwe eigenaar. Volgens Van der Lee maken de destructie-activiteiten en de afspraken die daarover lopen met de Nederlandse overheid deel uit van het businessmodel. 'Een koper weet waar hij aan toe is en er zal daaraan niet zo veel veranderen', verwacht Van der Lee. Wel geeft hij aan dat de Nederlandse overheid hierin een verantwoordelijkheid heeft. Het ministerie van Economische Zaken kon daar dinsdag niets over zeggen.

Toekomstperspectief


Van der Lee geeft verder aan dat behalve een goede prijs voor de Ingrediënts-divisie vooral ook de toekomst van het bedrijf bij de nieuwe eigenaar een belangrijk aandachtspunt is bij de verkoop. Het gaat daarbij om zaken als investeringsbereidheid, werkgelegenheidsgaranties en de mogelijkheden voor verdere doorontwikkeling van de Ingrediënts-bedrijven. 'Het is een mooi bedrijf met veel potentie en goede toekomstperspectieven, die we ook zo veel mogelijk zeker willen stellen.'

Altijd op de hoogte blijven?