Dylan van Leeuwen trekt zich terug uit team IYBC 2019

25 januari 2019

Dylan van Leeuwen heeft zich teruggetrokken uit het Nederlandse Team voor de International Young Butchers Contest 2019. Reserve-kandidaat Tessa Moerland neemt zijn plaats in en zal Nederland samen met Josja Haagsma op 4 en 5 mei in Frankfurt vertegenwoordigen.

In een gesprek met Smaak in de Zaak laat Dylan weten dat het hem niet  meer lukt om het intensieve trainen te combineren met zijn werkzaamheden. ''Afgelopen week heb ik bij de trainers aangegeven dat ik stop als teamlid van de IYBC. Ik heb hier goed over nagedacht, thuis, met de trainers en op mijn werk overlegd en dit is de beste beslissing", aldus Dylan.

De International Young Butchers Competition is de vakwedstrijd voor jonge slagersleerlingen uit verschillende Europese landen. Dylan kwalificeerde zich voor deze wedstrijd door in september 2018 de kwalificatiewedstrijd te winnen. Tessa behaalde hier de tweede plaats en werd reserve-kandidaat. Zij gaat nu alsnog naar Frankrfurt samen met Josja Haagsma, de reserve-kandidaat van 2018.

Altijd op de hoogte blijven?