De slager kan zich onderscheiden met een stamppotbuffet. Het zal niet voor het eerst zijn als een klant terugkomt omdat die ‘zo’n lekkere rookworst’ bij de stamppot van de zaak heeft gehad. Jan Nederhoed geeft ideeën voor lekker vlees en worst die goed bij de stamppot passen. 

Als u een stamppotbuffet maakt, zet dan voor elk product een keurig kaartje met de productnaam en de grond-en hulpstoffen; dat staat netjes en verzorgd. En wees lekker royaal met alles. Over het algemeen ontvangt u een goede prijs dus zorg ervoor dat u niet te krenterig bent.

Bal gehakt
Uiteraard een heerlijke eigengemaakt bal gehakt. Zorg ook voor een lekkere jus! Maak de bal desnoods iets lichter van gewicht.

Speklapjes
Marineer of kruid de speklapjes ruim van te voren; dit geeft zoveel meer smaak.

Uitgebakken spekjes
Een stamppotbuffet kan niet zonder een pannetje uitgebakken spekjes. Meng er rustig een beetje vetspek door; dit geeft meer spekvet en maakt het minder zout.

Verse worst
Altijd lekker. Maak eens een variant met kruidnagel, mosterdzaad en een beetje azijn.

Gelderse worst
Natuurlijk mag de Gelderse worst niet ontbreken. Bij voorkeur huisgemaakt.

Hachee
Past er ook prima bij, maar ook hiervoor geldt: bij voorkeur uit eigen keuken.

Stamppotburger
Maak eens een stamppotburger of stamppotschijf. Kookworstdeeg met dobbeltjes mager rookspek en voorgeweekte erwtensoepgroente en wat mosterdzaad voor een mooie tekening.

Tafelzuur
Verdeel tussen het buffet wat bakjes met tafelzuur zoals augurkjes, zilveruitjes en desnoods wat piccalilly.

Uit Vlees+ 6-2019. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan!

 

Altijd op de hoogte blijven?