Jacques de Lange in dienst bij Crest*Cool

31 oktober 2019

Jacques de Lange als Meat-technologist/Consultant is per 1 september in dienst getreden bij Crest*Cool Concepts, onderdeel van de RBK Group.

De Lange volgde na zijn SVO-opleiding bij de Staatliche Fachschule für Lebensmitteltechnik (Kulmbach) in Duitsland de opleiding vleestechnologie. De afgelopen 9 jaar werkte hij als projectmanager bij Ekro in Apeldoorn. Zijn werkzaamheden bij Ekro omvatten hoofdzakelijk ontwerp, werkvoorbereiding, coördinatie en realisatie van integrale productiegerichte projecten en het doorvoeren van procesoptimalisaties.

Crest*Cool levert een unieke spraytechnologie voor bij het koelen van vlees. Samen met een uitgebreid meet- en regelsysteem wordt op een unieke wijze zéér fijne, geladen vochtdruppeltjes aangebracht op het karkas. Het vocht hecht daarbij veel beter aan het karkas waardoor onder andere de vochtbalans verbetert en het koelproces sneller en efficiënter verloopt. Het resultaat is een betere vleeskwaliteit en minder gewichtsverlies. Voor deze nieuwe technologie is het noodzakelijk dat het koelproces op orde is. Crest*Cool heeft daarvoor een QuickScan- en Diagnosemethode ontwikkeld, waarbij eventuele knelpunten in het koelproces geïdentificeerd en opgelost kunnen worden.

Altijd op de hoogte blijven?