Keurslager van Hest maakt Lekkerste Brabantse Asperge Ham

20 februari 2020
Foto: Pixabay

Keurslagerij van Hest uit Gloirle maakt de Lekkerste Brabantse Asperge Ham. Dat maakte het Brabants Asperge Genootschap op 18 februari bekend. De tweede plaats was voor Thomas Koppens Vleeswaren uit Someren en de derde plaats voor Gildeslager Joep Smits uit Oirschot.

Het doel van het Brabants Asperge Genootschap is de promotie van de Brabantse aspergecultuur. Hiervoor organiseert het genootschap onder andere verschillende competities, zoals de Lekkerste Brabantse Asperge Ham. De winnende ham wordt aangeboden aan de bij het Genootschap aangesloten huisverkopende aspergetelers en aspergerestaurants.

Voorafgaand aan de uitslag vond de 'blinde' keuring plaats in de vorm van een proeverij waar veel Brabantse vakslagers aan deelnamen. Een groep gerenommeerde keurmeesters bepaalden de drie finalisten. Op 18 februari werd de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Lekkerste Brabantse Aspergewijn

Dit gebeurde op 18 februari bij restaurant De Nachtegaal in Schijndel. Tijdens deze bijeenkomst werd ook de Lekkerste Brabantse Aspergewijn bekend gemaakt. De zes genomineerde wijnen werden tijdens de avond ook geschonken. De Lovatti-Custoza bianco DOC, die was ingezonden door Mulders Wijnkopers uit Valkenswaard, was de beste. Deze wijn is het komend aspergeseizoen te koop bij de aspergetelers en wordt geschonken de restaurants, aangesloten bij het Brabants Asperge Genootschap.

Altijd op de hoogte blijven?