KNS: "Bereid je voor op de btw-verhoging"

Afbeelding_BTW-9

Half november valt het besluit over de btw-verhoging. Gaat het lage btw-tarief omhoog van 6 naar 8 procent? Hoewel KNS hoopt dat dit plan het niet haalt, adviseert de organisatie slagers om zich op deze btw-verhoging voor te bereiden.

De KNS wil het lage btw-tarief handhaven omdat voeding een primaire levensbehoefte is. Op de website staat te lezen: "De KNS heeft zich de afgelopen maanden dan ook ingezet om dit tarief te behouden. Een verhoging van de btw op voeding, ofwel een prijsstijging, verkleint de toegankelijkheid op gezond voedsel en kiest de consument vaker voor goedkopere en dus minder gezonde voeding. Dit heeft negatieve gevolgen voor de Nederlandse volksgezondheid."

Hoe kunnen slagers zich op deze prijsstijging voorbereiden? Op de website geeft KNS een aantal tips en aandachtspunten

  • Slagers moeten ervoor zorgen dat de prijzen op 1 januari 2019 zijn aangepast. Houdt hierbij rekening met eventuele prijswijzigingen. Denk ook aan psychologische prijsdrempels, misschien is het beter om de prijswijzigingen stapsgewijs in te voeren. 
  • De tariefwijzigingen hebben gevolgen voor de administratie, zoals de boekhoud- en kassasystemen. KNS adviseert slagers om te controleren of ze dit zelf aan kunnen passen of hier hulp bij nodig hebben.
  • Houd er bij het factureren in januari 2019 rekening mee dat voor werkzaamheden die in december zijn verricht het oude btw-tarief geldt.

De KNS adviseert de leden om tijdig met de voorbereidingen te beginnen, om eventuele verassingen te voorkomen. Op de website van KNS lees je meer over dit onderwerp.

 

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Spareribs Trophy 2019 voor Keurslagerij William Hermanussen

Keurslagerij en Catering William Hermanussen won gisteravond 24 juni de Spareribs Trophy 2019. Hij kreeg de trofee uit handen van juryvoorzitter René Pluijm tijdens het KNS Inspiratiecongres. Slager William Hermanussen was dolblij. “Voor de tweede keer hebben wij deze vakwedstrijd gewonnen. Wij zijn dan ook super trots, dat we onszelf nu weer de winnaar...

Let it be

Let it be

Toen ik nog in Utrecht aan de Pompelaan op de slagersvakschool zat, leerden we calculeren met een bruto winst percentage van 30%. Computers waren er nog niet (kun je nagaan hoe lang dat al geleden is!) maar met pen, papier en rekenmachientje konden we keurig in guldens en centen berekenen dat 30% bruto winst genoeg was om de kosten mee goed te maken.

Finalisten Spareribs Trophy

Finalisten Spareribs Trophy

De jury van de Spareribs Trophy moest gisteren, 23 mei, aan de bak. 104 slagers deden mee aan de wedstrijd en jury leden keurden alle inzendingen zorgvuldig. Uiteindelijk rolden er 10 finalisten uit. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het KNS Inspiratiecongres op 24 juni. De kwaliteit van de inzendingen was in orde. "Gebalanceerde...