KNS-voorzitter Fred Karremans overleden

3 april 2019

Voorzitter Fred Karremans van de KNS is vrij plotseling op 27 maart overleden. De KNS maakte zijn overlijden met grote verslagenheid bekend. Fred kreeg recent te horen dat hij ernstig ziek was. Fred Karremans overleed in bijzijn van zijn familie in het ziekenhuis.

De KNS meldt op haar website het volgende:
"Wij hebben Fred leren kennen als een gedreven en betrokken ondernemer en vakman. Zijn integriteit, gedrevenheid, kritische houding en hart voor de bedrijfstak hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het beleid van de vereniging en daarmee de professionalisering van de slagersbranche. Fred was jarenlang actief in de adviescommissie Ondernemerszaken en had altijd goede inbreng en heldere feedback.
Sinds 2017 was hij de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Slagers. Een rol die hij met bescheidenheid maar met enorme inzet en een goede visie vervulde. Voorheen was Fred jarenlang actief als bestuurder en voorzitter van het Worstmakersgilde. In de hele branche geldt dat er veel respect is voor Fred als bestuurder, ondernemer en collega. Fred was als slager-ondernemer in Rijswijk ook actief in de lokale winkeliersvereniging.
Wij zijn verdrietig over dit verlies en gaan Fred enorm missen. Onze gedachten gaan nu uit naar zijn familie, vrienden en collega’s die wij veel sterkte wensen."

Het voorzitterschap van de KNS wordt, op verzoek van het bestuur, tijdelijk waargenomen door oud-voorzitter Ad Bergwerff.

In plaats van bloemen bij zijn uitvaart, vraagt de familie een donatie aan de Maag Lever Darm Stichting. Fred Karremans kreeg eind januari 2019 de diagnose slokdarm-maagkanker, waaraan hij 8 weken later overleed. Doneren kan via: https://collectebijeenuitvaart.voormlds.nl/actie/fredkarremans 

Altijd op de hoogte blijven?