Laurens Hoedemaker nieuwe voorzitter COV en VNV

koffer

Beeld: Marten Bjork via Unsplash

Laurens Hoedemaker is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV). Hij volgt vanaf 1 mei 2021 Jos Goebbels op, die met pensioen gaat.

Hoedemaker heeft een achtergrond in de diergeneeskunde en is sinds 2014 directeur van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. “Ik ken Laurens als een gedreven, integere en strategische belangenbehartiger met oog voor wat er leeft in de maatschappij en gevoel voor politieke verhoudingen", zegt Henny Swinkels, vicevoorzitter van de COV, in het persbericht van de twee partijen. "Onder zijn leiding en samen met de leden zal de COV verder invulling geven aan ons Masterplan voor 2025 en de verdere verduurzaming van de vleessector.”

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
COV: ‘Week zonder Vlees goochelt met feiten en cijfers’

COV: ‘Week zonder Vlees goochelt met feiten en cijfers’

De eerste Week zonder Vlees ging maandag 5 maart van start. Deze week draait om bewustwording van de gevolgen van dagelijks vlees eten. Het COV, de koepel van vleesverwerkende bedrijven in Nederland, trekt aan de bel omdat veel cijfers die gebruikt worden om tegen vleesgebruik te pleiten, niet kloppen. Volgens COV-voorzitter Jos Goebbels zijn er drie...

COV voert gedragscode in voor vleessector

COV voert gedragscode in voor vleessector

De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) voert een eigen gedragscode in voor de vleessector. De Algemene Ledenvergadering van de COV heeft ingestemd met het voorstel en de leden zullen de COV Code ondertekenen. Dat maakte de organisatie 7 februari bekend. Voorzitter Jos Goebbels: "COV-leden hechten groot belang aan vertrouwen in hun handelen...

Discussie over vleesbewerking of vleesproduct

De KNS en de Vereniging Nederlands Vleeswarenfabrikanten (VNV) discussiëren al enige tijd met de Nederlandse Voedselwarenautoriteit (NVWA) over de methode om te bepalen of een product een vleesbereiding of een vleesproduct is. Na filet américain en ossenworst is er nu onenigheid over de rauwe rookworst. Volgens de NVWA is dit een vleesbereiding. De KNS en VNV denken daar anders over. Voor het toevoegen van additieven moet worden vastgesteld of iets een vleesproduct of -bereiding is. De NVWA gelooft dat de gebruikte verwerkingsstappen of iets een vleesproduct of -bewerking is en dat het onderscheid...