Moving Mountains lanceert plantaardige hot dog

Plantaardige hotdog moving mountains_pB

Moving Mountains voegt een nieuw product toe aan het plantaardige assortiment, een vleesloze hotdog. Jan Zandbergen BV brengt het product op de markt voor foodservice en retail partijen in Europa.

De nieuwe hotdog bevat niet alleen geen vlees, maar is ook glutenvrij. Het product is gemaakt van zonnebloempitten, wortels, ui, paprika en kokosolie. Volgens de makers is de hotdog "in smaak, geur en textuur identiek aan zijn vlees tegenhanger". Hiervoor gebruikte Moving Mountains de afgelopen jaren voedseltechnologie, wetenschappelijke processen en gespecialiseerde machines. Ook probeerde het bedrijf vele recepten met lokale en natuurlijke ingrediënten uit.  

Eerder bracht Moving Mountains ook al een plantaardige hamburger op de markt, gemaakt van oesterzwammen, erwten, tarwe, soja-eiwitten en haver. Daarnaast is er rodebietensap aan toegevoegd zodat de burger echt 'bloedt'. Jan Zandbergen brengt ook deze burger op de Europese markt.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Slagers oriënteren zich op vegetarische producten

Op een dinsdagmiddag in januari is het bomvol in de werkplaats van Slagerij Van Asch in Soest. Met een specifieke reden: de slagers van Gelderblom oriënteren zich op vegetarische producten.

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Gist vervangt de koe als eiwitbron

Verreweg de meeste eiwitten halen we uit dierlijk voedsel. Maar vanuit duurzaamheidsoverwegingen zoeken consumenten steeds vaker naar vervangende eiwitbronnen. Alternatieven voor vlees worden populairder, maar de verbouwing van soja, de basis van veel van deze alternatieven, blijkt ook geen klimaatwalhalla op te leveren. Welke andere mogelijkheden zijn...

Schaamte

Schaamte

Vliegschaamte, meer-dan -twee-kinderenschaamte, plasticschaamte en vooral niet te vergeten... vleesschaamte. Over een paar jaar loopt de consument als een dief in de nacht door de supermarkt met z’n pondje gehakt, heimelijk verstopt onder een paar forse rollen toiletpaper, hopende dat hij of zij niet gezien wordt! ­