Moving Mountains lanceert plantaardige hot dog

Plantaardige hotdog moving mountains_pB

Moving Mountains voegt een nieuw product toe aan het plantaardige assortiment, een vleesloze hotdog. Jan Zandbergen BV brengt het product op de markt voor foodservice en retail partijen in Europa.

De nieuwe hotdog bevat niet alleen geen vlees, maar is ook glutenvrij. Het product is gemaakt van zonnebloempitten, wortels, ui, paprika en kokosolie. Volgens de makers is de hotdog "in smaak, geur en textuur identiek aan zijn vlees tegenhanger". Hiervoor gebruikte Moving Mountains de afgelopen jaren voedseltechnologie, wetenschappelijke processen en gespecialiseerde machines. Ook probeerde het bedrijf vele recepten met lokale en natuurlijke ingrediënten uit.  

Eerder bracht Moving Mountains ook al een plantaardige hamburger op de markt, gemaakt van oesterzwammen, erwten, tarwe, soja-eiwitten en haver. Daarnaast is er rodebietensap aan toegevoegd zodat de burger echt 'bloedt'. Jan Zandbergen brengt ook deze burger op de Europese markt.

Reactie toevoegen

 
Lees ook
Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

Brandt & Levie presenteren deels plantaardige knakworst

De worstmakers van Brandt & Levie brengen een deels plantaardige knakworst op de markt. Deze worst bestaat voor een derde uit biet en kikkererwt. De andere twee derde is vlees, afkomstig van een goed gehouden varken.

Week zonder Vlees biedt kansen

Week zonder Vlees biedt kansen

Meestal gaat het er hard aan toe in de discussie over wel of geen vlees eten. Vegetariërs lijken vlees eten soms bijna misdadig te vinden en verstokte vleeseters zetten ook de hakken in het zand. Tijdens de Week zonder Vlees afgelopen maart merkte ik eindelijk dat de discussie breder werd. Er was minder emotie en meer constructieve dialoog. Verschillende...

Nestlé's Incredible Burger verkrijgbaar bij McDonald’s

Nestlé's Incredible Burger verkrijgbaar bij McDonald’s

In de Duitse McDonald’s-vestigingen staat vanaf vandaag een veganistische burger op de menukaart. De zogenaamde “Big Vegan TS” wordt gemaakt met de Incredible Burger van Garden Gourmet (Nestlé).