Nieuw streekproduct uit Tholen

tholen_pixabay

Foto: Tholen - Pixabay

Het Tholenaartje is een nieuw streekproduct uit Tholen. Mariët Reins-Hage bedacht dit koekje, waaraan een lokale boer, molenaar, bakker en slager meewerken. Met het koekje wil Mariët de kloof tussen producenten en consumenten verkleinen. 

"Mensen weten niet meer waar ons voedsel vandaan komt", vertelt Mariët aan Omroep Zeeland. Ze merkt het aan de vragen die ze soms krijgt. "Of radijsjes aan de boom groeien", geeft ze als voorbeeld.

Mariët verbouwt zelf de tarwe waarvan het koekje gemaakt wordt. De Thoolse molenaar Corneel Droogers maalt de tarwe. In het koekje zit Zeeuws spek, afkomstig van Slagerij Slager uit Sint Annaland, waardoor het koekje naast zoet ook hartig smaakt. En tot slot hielp oud-Heel Holland Bakt deelneemster Manuela van der Heijde met het bakken.  

Burgemeester Van de Velde was in elk geval te spreken over het resultaat. In PZC noemt hij de smaak verrassend. "Het past qua smaak bij Tholen", zegt hij.

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Zeker Zeeuws lamsvlees van schapenfokkerij Oosterstein

Zeker Zeeuws lamsvlees van schapenfokkerij Oosterstein

Schapenfokkerij Oosterstein van Guus en Mariëtte de Regt heeft 600 fokschapen die het gehele jaar voor nageslacht zorgen. De schapen grazen op de zeedijk langs de Oosterschelde bij Kats in Noord-Beveland. Het zilte gras en de zilte lucht geven een specifieke smaak aan het zogenaamde Noordbevelam. “Het is zogenoemd pré-selé,...