Nominaties Worstmakerij en Traiteur van het jaar 2018

worstmakersgilde

Het Worstmakersgilde heeft de genomineerden voor 'Worstmakerij van het jaar 2018' en 'Traiteur van het jaar 2018' bekend gemaakt. De winnaars maakt het gilde tijdens de jaarbijeenkomst op 15 januari bekend.

  • De genomineerden voor 'Worstmakerij van het jaar 2018' zijn:
  • Slagerij Veenboer, Assendelft
  • Slagerij John de Roode, Heemskerk
  • Slagerij E. Vis, Papendrecht
  • Barten Vleeswaren, Meerkerk
  • Slagerij De Weerd, Elspeet
  • Slagerij Kastelein, Diepenheim
  • Slagerij Van den Tillaart, Erp
  • Slagerij Knobbout, Buren
  • Slagerij Putman, Arnhem
  • Slagerij Van Egmond, Arnhem
  • Slagerij Pinckaers, Eijsden
  • Slagerij Hermanns, Nederweert
  • Slagerij Kuipers, Zuidbroek
  • Familiebedrijf Weidenaar, Dokkum
  • De genomineerden voor 'Traiteur van het jaar 2018' zijn:
  • Slagerij Van der Werff, Heemstede
  • Slagerij John de Roode, Heemskerk
  • Slagerij Markus, Gouderak
  • Slagerij Scholtes, Rijswijk
  • Slagerij Franz Gerritschen, Zevenaar
  • Slagerij Gleis, Aalten
  • Van Roessel slagerij-traiteur, Waalwijk
  • Slagerij Oomen, Gameren
  • Slagerij Van Es, Utrecht
  • Slagerij Putman, Arnhem
  • Slagerij Lotgering, Bunnik
  • Slagerij Pinckaers, Eijsden
  • Slagerij Wijnands, Maasbree
  • Slagerij Grouwe, Zwartemeer (DR)
  • Slagerij Post v.o.f., Hoogezand

Reactie toevoegen

 
Lees ook
De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De twee broers van Slagerij Gebroeders Hiel

De broers Joop en Peter Hiel komen uit een echte slagersfamilie. Zowel hun opa als hun vader hadden een slagerij. Ook Joop en Peter zitten in het slagersvak. Samen met hun compagnon Jacob Roodenburg runnen ze de Slagerij Gebroeders Hiel. De slagerij van hun vader zat in een dijkwinkel in Rotterdam-Zuid. Het gezin woonde boven de winkel en beide broers...

Worst maken staat op de lijst immaterieel erfgoed

Worst maken staat op de lijst immaterieel erfgoed

Worst maken is toegevoegd aan de lijst met immaterieel erfgoed door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Er is veel vakmanschap en kennis nodig om op ambachtelijke wijze een worst te maken. Het ambacht worst maken wordt door slagers overgedragen van generatie op generatie. Dit ambacht staat onder druk. Industrieel vervaardigde en vaak...

Mogelijk Salmonella in diverse worsten Uildrik worstmakerij

Mogelijk Salmonella in diverse worsten Uildrik worstmakerij

Uildriks worstmakerij haalt verschillende worsten terug vanwege een mogelijke besmetting met de salmonella bacterie, type Salmonella Goldcoast. Consumptie van deze worsten kan gevaarlijk zijn voor de gezondheid, met name voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Het gaat om de volgende producten: Metworst...