Over charcuterie

Over charcuterie

Na worst, rook, rot en drank komt er nu ook een handleiding voor charcuterie van de hand van Meneer Wateetons.

De andere werken van de hand van Meneer Wateetons werden goed ontvangen. Ze werden zowel geprezen om de heldere uitleg en het theoretisch kader als de humoristische inslag. Over charcuterie toont dezelfde combinatie van theorie en humor, ditmaal toegepast op de wereld van vleeswaren.

Dit boek leert de thuiskok om de traditionele vleeswaren, zoals Italiaanse hammen, droge worst, maar ook Franse patés en Nederlandse achterham te bereiden. Aan de hand van stap-voor-stap beschrijvingen en foto’s wordt de lezer in staat geacht om vleeswaren op slagersniveau te kunnen bereiden.

Voor ambachtelijke slagers, die deze technieken al beheersen, is dit boek een indicatie waar hun publiek naar op zoek is. Dit geldt voor zowel producten als kennis en verhalen achter het product.

Over charcuterie van Meneer Wateetons is verkrijgbaar bij Boek-plus.nl, de online boekhandel die meer dan 70.000 titels binnen 24 uur kan leveren, zonder verzendkosten.

Titel: Over charcuterie | ISBN: 9789048845347 | Prijs: 31,99

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Wat voor versondernemer ben jij?

Wat voor versondernemer ben jij?

Tijdens het VIP-event hield Carin Frijters de presentatie 'De ondernemende verswinkel'. In haar presentatie nam Carin haar toehoorders mee in de mogelijkheden die je als verswinkel hebt om in te spelen op ontwikkelingen van vandaag de dag. Volgens Carin zijn er vier identiteiten waar je als versondernemer voor kunt kiezen.

Nooit meer slachten

Nooit meer slachten

Paul Shapiro onderzoekt de ontwikkeling van de kweekvleesindustrie. Als deze industrie haar doelen behaalt, kan deze volgens Shapiro grote problemen de wereld uit helpen. Shapiro verkent de stand van zaken: hoe is de industrie ontstaan, hoe staat zij er nu voor en welke uitdagingen komt ze nog tegen.

(Girl)power op de IFFA

(Girl)power op de IFFA

Van 4 t/m 9 mei staat Messe Frankfurt in het kader van de vleesindustrie. De IFFA is de grootste internationale vleesbeurs ter wereld. Vooral voor de industrie, maar deze editie is de volledige keten aanwezig, van slacht tot verpakken. Maar ook is er de finale van de International Young Butchers Competition (IYBC).