Over charcuterie - Meneer Wateetons

Over charcuterie

Na worst, rook, rot en drank komt er nu ook een handleiding voor charcuterie van de hand van Meneer Wateetons.

De andere werken van de hand van Meneer Wateetons werden goed ontvangen. Ze werden zowel geprezen om de heldere uitleg en het theoretisch kader als de humoristische inslag. Over charcuterie toont dezelfde combinatie van theorie en humor, ditmaal toegepast op de wereld van vleeswaren.

Dit boek leert de thuiskok om de traditionele vleeswaren, zoals Italiaanse hammen, droge worst, maar ook Franse patés en Nederlandse achterham te bereiden. Aan de hand van stap-voor-stap beschrijvingen en foto’s wordt de lezer in staat geacht om vleeswaren op slagersniveau te kunnen bereiden.

Voor ambachtelijke slagers, die deze technieken al beheersen, is dit boek een indicatie waar hun publiek naar op zoek is. Dit geldt voor zowel producten als kennis en verhalen achter het product.

Over charcuterie van Meneer Wateetons is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Over charcuterie | ISBN: 9789048845347 | Prijs: 31,99

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Slagers kunnen zich inschrijven voor de Grote Grillworsttest 2020

Op 5 maart vindt de keuring van de Grote Grillworsttest plaats, de eerste KNS vakwedstrijd van 2020. Slagers kunnen zich hiervoor inschrijven bij de KNS. Vorig jaar won slager Gerard van de Weg van Topslagerij Van de Weg uit het Gelderse Oosterwolde deze wedstrijd.

De VAS is voorbij

De VAS is voorbij

De VAS is weer achter de rug. Als je het mij vraagt, een goede beurs, met prima vakwedstrijden en uitstekende winnaars. Een leuke beurs ook, die ondanks de locatie, toch Amsterdamse gezelligheid kende.

De winkel van Topslager Rudolf Alblas

De winkel van Topslager Rudolf Alblas

Hier een impressie van de winkel van Topslager Rudolf Alblas uit Zoetermeer. In Vlees+ 7-2019 verschijnt een uitgebreide reportage van deze slagerij. Dit nummer verschijnt 29 november. Nieuwsgierig geworden? Sluit dan nu een abonnement af!