Over charcuterie - Meneer Wateetons

Over charcuterie

Na worst, rook, rot en drank komt er nu ook een handleiding voor charcuterie van de hand van Meneer Wateetons.

De andere werken van de hand van Meneer Wateetons werden goed ontvangen. Ze werden zowel geprezen om de heldere uitleg en het theoretisch kader als de humoristische inslag. Over charcuterie toont dezelfde combinatie van theorie en humor, ditmaal toegepast op de wereld van vleeswaren.

Dit boek leert de thuiskok om de traditionele vleeswaren, zoals Italiaanse hammen, droge worst, maar ook Franse patés en Nederlandse achterham te bereiden. Aan de hand van stap-voor-stap beschrijvingen en foto’s wordt de lezer in staat geacht om vleeswaren op slagersniveau te kunnen bereiden.

Voor ambachtelijke slagers, die deze technieken al beheersen, is dit boek een indicatie waar hun publiek naar op zoek is. Dit geldt voor zowel producten als kennis en verhalen achter het product.

Over charcuterie van Meneer Wateetons is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren.

Titel: Over charcuterie | ISBN: 9789048845347 | Prijs: 31,99

Reactie toevoegen

 
Dossiers
Lees ook
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

‘Elke dag blij met mijn overstap naar de slagerij’

Annemarie Heikoop (20) was van plan om met kinderen te gaan werken na haar opleiding Sociaal Pedagogisch Werk (SPW). Haar bijbaantje bij Keurslagerij Beverdam in Rijssen gooide die plannen om. Annemarie vond het werk in de slagerij zo leuk dat ze er haar fulltimebaan van maakte en sinds september volgt ze ook een opleiding bij SVO vakopleiding food.