Schaap Marcus tóch geslacht

13 augustus 2012 Tom van der Meer

LYDD - Marcus het schaap is geslacht. Het door scholieren grootgebrachte dier bracht Engeland de afgelopen dagen in rep en roer. Het hoofd van de school werd zelfs uitgemaakt voor moordenaar.

LYDD - Marcus het schaap is geslacht. Het door scholieren grootgebrachte dier bracht Engeland de afgelopen dagen in rep en roer. Het hoofd van de school werd zelfs uitgemaakt voor moordenaar.


Marcus liep met enkele andere dieren rond op een kleine boerderij bij de school in Lydd, als onderdeel van een project om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt. Ze kregen les over alle aspecten van het boerenleven. De slacht van dieren hoorde daar ook bij.


De school hield een stemming onder leerlingen en een meerderheid ging ermee akkoord dat Marcus zou worden geslacht.


Bedreigingen

Ondanks felle protesten van ouders en een campagne op Facebook werd Marcus maandag geslacht. Volgens de politie zijn er diverse bedreigingen geuit, onder meer dat de school zou worden platgebrand, meldt The Daily Mail.


Een van de ouders stelt dat haar 10-jarige dochter Liberty nu vegetariër is geworden. Ze wil een advocaat inschakelen om te kijken of de school kan worden aangeklaagd voor door hen aangedaan leed.


Lees ook:

School wil schaap slachten: ouders boos (14 september 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over schapenvlees

Altijd op de hoogte blijven?