Thomas Koppens Vleeswaren wint Lekkerste Brabantse Aspergeham

1 maart 2021 Redactie Vlees
Foto: Pixabay

Thomas Koppens Vleeswaren heeft de wedstrijd Dé Lekkerste Brabantse Asperge Ham 2021 gewonnen. De slager kwam als beste uit de bus bij de jaarlijkse keuring van het Brabants Asperge Genootschap.

Het genootschap meldt dat er "vele slagers" in 2021 meededen aan deze wedstrijd. Alle inzendingen werden door een vakkundige jury, blind en onder nummer geproefd en beoordeeld. Volgens de jury waren de inzendingen "van hoge kwaliteit, zowel wat betreft consistentie alswel de smaak". De jury had een zware taak om een winnaar aan te wijzen.

De jury bepaalde uiteindelijk dat Thomas Koppens Vleeswaren de Lekkerste Brabantse Asperge Ham maakt. De slager uit Someren maakt deze ham op ambachtelijke wijze in de eigen worstmakerij van Heyde Hoeve Duroc varkensvlees.

Vanwege de coronapandemie heeft er geen prijsuitreiking plaatsgevonden. Het Brabants Asperge Genootschap laat weten dat "de trofee met oorkonde later op een passende wijze worden overhandigd aan Thomas Koppens".  Ook de andere deelnemende slagers ontvangen een juryrapport.

Bron: Brabants Asperge Genootschap

Altijd op de hoogte blijven?