Uitreiking Gouden Tavola 2018

22 februari 2018

De Gouden Tavola's zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de vakbeurs Tavola. Deze tweejaarlijkse beurs voor fijne en verse voeding vindt plaats van 11 tot en met 13 maart in Kortrijk, België.

In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Er waren vier gouden Tavola's en negen genomineerden. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen. Alle winnende en genomineerde producten zijn te zien op de beurs.

De uitslag

  • Categorie Retail
  • Socca Chips zijn gebaseerd op het mediterraanse gerecht Socca en heeft een basis van kikkererwtenbloem Vegan roggedesem broodjes met min 35 procent groenten, klaar om te toasten.

  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Wood’n Wrap

    Een wrap van malse kip en groenten voor op de barbecue.
  • Speciale vis voor op de barbecue
  • Categorie Delicatesse
  • Deze kaas is een samenwerking tussen Kaasboerderij 't Groendal en Koffiebranderij Viva Sara. In plaats van assen wordt voor de kaas gemalen koffie gebruikt waardoor de kaas een koffiearoma krijgt. Een natuurlijke smaak-versterker met slechts 15% zout.  Tube met artisanale gelei om een gerecht mee te pimpen.
  • Categorie Traiteur
  • Nieuwe slasoort ontstaan uit kruisingen van andijvie en met een langere houdbaarheid Innoverend product uit de provincie van Cremona (Italië), waarbij een gedroogde varkensfilet verwerkt en centraal gepositioneerd wordt in een salami. Cornquet is een kroket gemaakt op basis van maïs en biedt een alternatief voor aardappelproducten, pasta en rijst.
Dit artikel verscheen eerder op: Vismagazine

Altijd op de hoogte blijven?