Vleeschcafé Meat serveert één hele koe

24 oktober 2017

Marcel Nijenhuis, eigenaar van Vleeschcafé Meat, vindt thema's als duurzaamheid en zero waste belangrijk. Daarom gaat hij, in samenwerking met boerderij Lindenhoff, een hele koe serveren. In acht weken wordt er daadwerkelijk van kop naar staart gegeten.

Nijenhuis verwerkt alle delen van de koe tot kwalitatieve vleesgerechten. Het restaurant serveert elke week minimaal drie verschillende gerechten van de koe: een voorgerecht, hoofdgerecht en steak.

Boerderij Lindenhoff

Tijdens zijn zoektocht naar een goed én duurzaam voedselsysteem kwam Nijenhuis via het concept ‘koop een koe’ in contact met boerderij Lindenhoff. Bij dit bedrijf staan duurzaamheid en aandacht voor plant en dier centraal. Zo krijgen de koeien een zorgvuldig samengesteld biodivers dieet en leven de beesten in een comfortabele leefomgeving met voldoende ruimte, daglicht en uitloop naar buiten.

Nijenhuis: ‘‘Na een aantal gesprekken bleken onze denkbeelden over duurzaamheid, kwaliteit en bovenal smaak, goed overeen komen. Al pratend kwamen we op het idee om een hele koe te gaan serveren als eerste restaurant van Nederland. Dit idee zag je al voor de consumentenmarkt, maar zo ver ik het weet is er in de horeca nog nooit iets mee gedaan.”

Meatclass

Ook organiseert Vleeschcafé Meat samen met boerderij Lindenhoff op 26 oktober een speciale ‘Meatclass’ gewijd aan de koe. Geïnteresseerden leren hier op een leuke en interactieve manier alles over de diverse vleesgerechten van het dier. Het doel van de masterclass is dat de deelnemers zich bewust worden van wat ze allemaal van een koe kunnen eten.

De ‘Meatclass’ vindt plaats bij Meat Rotterdam en is te volgen voor €50,- per persoon. De aankomende tijd staan er meerdere ‘Meatclasses’  op de planning met de onderwerpen: wild, MRIJ rund en varken.

Altijd op de hoogte blijven?