Winnaars Amsterdam Foodpitch 2020 bekend

10 november 2020

De winnaars van de Amsterdam Food Pitch zijn bekend. De jury kende de titel Lekkerste Product 2020 toe aan de plantaardige Roomboter van Max&Bien. Knafeh Amsterdam won de Publieksprijs en de Duurzaamheidsprijs ging naar Leppa Limo.

De Amsterdam Food Pitch wordt elk jaar georganiseerd door groothandel De Kweker. De jury selecteerde voorafgaand aan de finale 12 finalisten. Deze hielden een live pitch over hun product. Dit jaar gebeurde dit online vanwege de coronamaatregelen. Het niveau lag volgens de jury dit jaar erg hoog. "Hierdoor was het voor ons als jury geen makkelijke beslissing. De winnaars hebben het ook meer dan verdiend."

Plantaardige roomboter

De winnaar van het Lekkerste product was de plantaardige roomboter van Max&Bien. Maxine Agveman en Jobien Groen besloten om dit product te ontwikkelen omdat zij geen goed plantaardig alternatief konden vinden voor gewone roomboter. "Wij vinden het belangrijk dat mensen niets hoeven te missen als ze voor een plantaardig product kiezen', zegt Jobien. De plantaardige boter, verkrijgbaar in de smaken naturel en zeewier, scoorde volgens de jury goed in alle categorieën. 

Appelschillen en klokhuizen

Leppa Limo won Duurzaamste product 2020. Dit drankje wordt gemaakt van schillen en klokhuizen van appels die rechtstreeks van de boer komen. Ontwikkelaars Liselotte en Rutger voegen hier alleen gember en citroensap aan toe, en geen suiker, e-nummers of conserveringsmiddelen. De twee zijn bezig met ontwikkelen van een nieuwe smaak.  De jury: "Wij zien duurzaamheid meer dan alleen een verpakking. Het is een hele filosofie in je bedrijfsvoering en product, iets doen waar je echt achter staat. Dat hebben Rutger en Liselotte heel goed gedaan. Knap hoe zij van een restproduct een kwalitatief hoogwaardig product hebben gemaakt”. 

Krokant taartje

En tot slot was er de Publieksprijs. Deze ging naar Knafeh Amsterdam met 1137 stemmen. Knafeh is een krokant taartje uit het Midden-Oosten gemaakt door Guy en lnbal. Het bestaat uit versnipperd filodeeg als bodem, gemarineerd in boter, gevuld met mozzarella en nog meer filodeeg. Dit wordt gebakken tot er een mooie gouden gloed ontstaat en gegarneerd met oranjebloesemsiroop en pistachenootjes.

Amsterdam Food Pitch

De Amsterdam Food Pitch is een initiatief van De Kweker. Deze Amsterdamse groothandel wil met deze wedstrijd kleine ondernemers en thuiskoks ondersteunen van keuken tot schap. De producten van de winnaars komen in groothandel te liggen.

 

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?