De With serveert vlees van de houtskoolgrill

29 mei 2018

In Rotterdam zit sinds maart 2018 De With. Dit laagdrempelige nieuwe restaurant noemt zich de vleesspecialist van de Witte de Withstraat. De vleesgerechten worden veelal bereid op de houtskoolgrill of de Big Green Egg. Slagersfamilie De Jong & Vader levert het vlees.

De With

In de keuken van De With zwaait Chef Olaf Oldenburg (Arzak*** Spanje, Rijks*) de scepter. Hij is gespecialiseerd in gerechten van de houtskoolgrill en de Big Green Egg. "In de keuken staat een grill van twee meter breed. We kiezen bewust voor houtskool. Niets anders geeft zo’n smaak aan de gerechten. Daar kun je met gas niet tegenop", vertelt mede-eigenaar Pim de Lange. Waar het de chef vooral om draait zijn de bijzondere lichtrokerige smaken en specifieke grill accenten aan gerechten. "Dat spelen met vuur en de ongekende bereidingsmogelijkheden, prachtig!"

Achter De With zitten dezelfde ondernemers als achter Ter Marsch & Co. Dit in hamburgers gespecialiseerde restaurant heeft vestigingen in Rotterdam en Amsterdam. Binnenkort opent er ook een locatie in Parijs. Ook krijgt de vestiging in Amsterdam een nieuwe invulling.

De Jong & Vader

Het vlees van De With komt bij De Jong & Vader vandaan. Deze familie werkt al sinds 1775 in de slagerij. Het begon zeven generaties terug. Toen stichtte de familie Sonsma de eerste slagerij in de omgeving van het Friese Sint Nicolaasga. Bij de vijfde generatie verandere de familie Sonsma in De Jong. Toen nam de grootvader van huidige eigenaar Kay de Jong het roer over en gooide dit om. Hij trok naar Rotterdam, waar zijn zoon uiteindelijk vijf slagerijen had. Vandaag de dag is de slagerij gevestigd in Strijen. Daarnaast is er een apart pand speciaal voor de horeca.

De Jong & Vader leveren kwaliteitsvlees. Ze halen het rundvlees uit de hele wereld, bijvoorbeeld uit Australië, Canada en Japan. Maar ze werken ook samen met lokale boeren. Zo halen ze al 25 jaar rundvlees bij familie Veldhuis in Saasveld.

Altijd op de hoogte blijven?