Zeker Zeeuws Keurmerk voor Gildeslager de Waard

19 januari 2021 Redactie Vlees

Gildeslager De Waard in Yerseke heeft het Zeker Zeeuws Keurmerk gekregen. Eigenaar en slager Bram de Waard slacht elke week zelf een rund en enkele varkens.

Het Zeker Zeeuws Keurmerk is een initiatief van Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct. Het doel is promotie van Zeeuwse producten. Zeker Zeeuws staat voor 100 procent regionale herkomst (provincie Zeeland inclusief kust en binnenwateren) van grondstoffen, be- en verwerking in de streek en maatschappelijk verantwoord (duurzaam) produceren (MVO).  Alle producten krijgen met het Zeeuwse keurmerk ook de landelijke erkenning als Erkend Nederlands Streekproduct van Stichting Streekeigen Producten Nederland.

Gildeslager De Waard

De slagerij van Bram de Waard is al meer dan 125 jaar gevestigd in Yerseke. Zijn overgrootvader begon het familiebedrijf in 1894. Al vier generaties wordt het bedrijf van vader op zoon doorgegeven. Ambachtelijkheid staat hoog in het vaandel. Bij alle producten die in de slagerij verkocht zijn gemaakt door de slager. Daarnaast slacht hij zelf .“Nog steeds slacht ik elke week een rund en een aantal varkens. Op die manier houd ik altijd controle over de kwaliteit van het vlees”, vertelde Bram in 2019 toen zijn bedrijf het 125-jarig jubileum vierde.

Altijd op de hoogte blijven?