Artikelen
Variëren met wokschotels

Variëren met wokschotels

Van meerdere collega’s hoor ik dat kant-en-klare maaltijden al zorgen voor meer dan de helft van hun omzet. De slagerij wordt steeds meer een maaltijdwinkel. De consument wil kwaliteit en gemak en dat kunnen wij, als ambachtelijke slagers, bieden. Voor dit nummer heb ik een wokschotel gemaakt: eenvoudig te maken, presenteert mooi, een hoge winstmarge...

Mondkapjesplicht en werk

Mondkapjesplicht en werk

Sinds 1 december 2020 is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten, in het onderwijs, het openbaar vervoer en bij contactberoepen. Voordat deze wettelijke verplichting werd ingevoerd, gold slechts een dringend advies tot het dragen van een mondkapje in openbare binnenruimtes.

Vleesbranche volop in beweging

Vleesbranche volop in beweging

De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.”

‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’

‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’

De twee creatieve ondernemers Luc van den Broek en Rinze Willemsen stoorden zich al heel lang aan het absorber-matje in de vleesbakjes in de supermarkt. Net als consumenten, retailers, p.roducenten en recyclebedrijven. Na een zoektocht van een aantal jaren naar de juiste folie en machine, is het nu zo ver. Het nieuw ontwikkelde bakje, getiteld GravityTray,...

Hier koopt meesterslager wouter van de veen zijn (levende) Vlees

Hier koopt meesterslager wouter van de veen zijn (levende) Vlees

De Ederveense meesterslager Wouter van de Veen werkt intensief samen met Arend Hardeman, de mester van wie hij zijn levende vee koopt. “Ik ben slager omdat ik het héle vak mooi vind, niet om alleen in de winkel te staan. Voor mij horen de levende inkoop en het slachten erbij.”

Smokey shoarmaspies

Smokey shoarmaspies

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.

Indonesian shaslick

Indonesian shaslick

Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian shaslick.

De favoriete slager van sterrenkok Ron Blaauw

De favoriete slager van sterrenkok Ron Blaauw

Als sterrenkok en restauranteigenaar werkt Ron Blaauw met diverse topslagers. Zijn favoriet is rundvleesspecialist Eric Kouwenhoven, eigenaar van Kouwenhoven Vlees in Almere. Als het gaat om de kwaliteit van zijn producten, laat Kouwenhoven niets aan het toeval over. “Ik kies al mijn koeien zelf uit.”

Slagerij Diepeveen investeert in toekomst na verwoestende brand

Slagerij Diepeveen investeert in toekomst na verwoestende brand

Bijna twee jaar geleden legde een brand het bedrijfspand van Slagerij Diepeveen in Herveld in de as. Ondanks deze enorme tegenslag twijfelden de broers Jan en Kees Diepeveen geen moment: ze wilden door. Maandenlang draaiden ze in een noodvoorziening. In november vorig jaar was de nieuwbouw af. Geen groot openingsfeest vanwege corona, maar de vreugde...

Vegetarisch vlees uit de 3D-printer

Vegetarisch vlees uit de 3D-printer

Hoe voldoen we in de toekomst aan de alsmaar groeiende vraag naar vlees? Wereldwijd stellen wetenschappers dat we op zoek moeten naar alternatieve eiwitbronnen. Tijdens de online conferentie Science and Technology for Meat Analogues deelden wetenschappers hun inzichten, met uiteenlopende manieren om vleesvervangers te verbeteren.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Niets missen van Vleesmagazine.nl? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van vakinformatie, nieuws en ontwikkelingen in de vleessector.

Inschrijven
Vlees+ 5 | augustus 2021
Vlees+ 5 | augustus 2021

Het thema is van dit nummer van Vleesmagazine is apparatuur. Wil je het blad online lezen? Klik dan hier!

Lees verder
Hygiënespecial 2021
Hygiënespecial 2021

De Hygiënespecial 2021 is verschenen, en is nu ook te lezen als digitaal magazine. 

Lees verder
Superaanbieding
Superaanbieding

Superaanbieding! 1 jaar Vlees+
voor slechts € 49,99 ex. BTW 

Aanvragen
Agenda

Meat Expo & Taste of Tavola

26 september 2021 - 00:00

Lees meer

Workshop zout- en suikerverlaging

5 oktober 2021 - 5 oktober 2021

Lees meer

Dutch Food Week

9 oktober 2021 - 16 oktober 2021

Lees meer
Vlees + op Social

Social Logo Facebook Alea

Social Logo Linkedin Alea

Social Logo Twitter Alea