Gevogelte

Uit dit dossier
De kip van Label Rouge

De kip van Label Rouge

Het Franse keurmerk Label Rouge staat voor topkwaliteit landbouwproducten zoals kip, rund, lam en zelfs vis. Smaak, dierenwelzijn en traceerbaarheid zijn speerpunten van dit label. In Nederland is vooral – zij het beperkt – kip verkrijgbaar.  Een van de criteria van Label Rouge is het buitenleven. De kippen leven in stallen van...

BAV wil consumptie van kalkoenvlees verdubbelen

BAV wil consumptie van kalkoenvlees verdubbelen

De Coöperatieve Vereniging ter Bevordering van Afzet van Vleeskalkoenen (BAV) wil dat Nederlandse consumenten meer kalkoenvlees gaan eten. Waar de Duitse consument jaarlijks 6 kilo kalkoen eet, consumeren Nederlanders 'slechts' 1 kilo. De BAV wil de kalkoenconsumptie in Nederland verdubbelen en is  daarom in samenwerking met de Nederlandse...

Opmars diervriendelijke pluimveeconcepten komt tot stilstand

Opmars diervriendelijke pluimveeconcepten komt tot stilstand

De Nederlandse supermarkten hebben vrijwel alleen nog diervriendelijke pluimveeconcepten in de schappen. Deze snelle opmars bewijst dat boeren en slachterijen open staan voor verandering. Maar de hogere kosten remmen de ontwikkeling af. Dat concludeert ABN AMRO in haar rapport ‘Ruimte voor kip’. Diervriendelijke pluimveeconcepten De...