Kalf

Uit dit dossier
Chinezen gaan Hollands kalfsvlees eten

Chinezen gaan Hollands kalfsvlees eten

Het kostte 15 jaar onderhandelen. Zo lang duurde het voor de Nederlandse kalfsvleessector toegang kon verwerven tot de Chinese markt. "We wachten op inspectie door de Chinezen van onze bedrijven in Nederland," zegt directeur Henny Swinkels van VanDrie Group in het FD. "Daarna kan het snel gaan. We beginnen met kalfsvlees, maar willen later...

Promotiecampagne voor kalfsvlees met Europees geld

Promotiecampagne voor kalfsvlees met Europees geld

Er is een nieuwe Europese promotiecampagne voor kalfsvlees. Onder de noemer Europa smaakt - Kalfsvlees 1 goed idee voor 1000 goede ideeën is de campagne uitgerold in België, Frankrijk en Italië. Europa betaald voor de komende drie jaar mee aan deze campagne.

Cordon bleu met kaasspreads

Cordon bleu met kaasspreads

Deze keer gaan we naast vlees ook met kaas aan de gang. De bekendste vleesvariant met kaas is natuurlijk de cordon bleu, een filetlapje gevuld met ham en kaas. Ik heb een mooi stuk varkensvlees hiervoor, maar het kan ook heel goed met kalfsvlees. Je kunt ook kleine ‘vinkjes’ van een laagje smeerbare kaasspread voorzien, of een rollade. Tekst...