Vlees+ 2 | april 2021

De thema's van dit nummer van Vlees+ zijn industrie en vega. Vlees+ 2-2021 verschijnt 2 april. Abonnees ontvangen het fysieke magazine en kunnen alle artikelen hier online lezen. Nog geen abonnee? Sluit dan een abonnement af!
In deze editie
- Conferentie voor betere vleesvervangers
Met vegetarisch vlees uit de 3D-printer - Slagerij Diepeveen investeert in de toekomst
‘Stoppen geen optie’ na verwoestende brand - De favoriete slager van sterrenkok Ron Blaauw
‘Zijn hele DNA bestaat uit vlees’ - Hier koopt Wouter van de Veen zijn vlees
‘Ik wil dat de koeien het goed hebben’ - Grote belangstelling voor GravityTray
Dunner vleesbakje, zonder absorber
Rubrieken
- SVO vakopleiding food
- In Beeld
- Uit de Branche
- Ambacht: grillworst
- Column Jan Nederhoed
- Wetgeving
- Financieel
- Rondvraag: industrie
- Boeken
In deze editie
Vegetarisch vlees uit de 3D-printer
Hoe voldoen we in de toekomst aan de alsmaar groeiende vraag naar vlees? Wereldwijd stellen wetenschappers dat we op zoek moeten naar alternatieve eiwitbronnen. Tijdens de online conferentie Science and Technology for Meat Analogues deelden wetenschappers hun inzichten, met uiteenlopende manieren om vleesvervangers te verbeteren.
Slagerij Diepeveen investeert in toekomst na verwoestende brand
Bijna twee jaar geleden legde een brand het bedrijfspand van Slagerij Diepeveen in Herveld in de as. Ondanks deze enorme tegenslag twijfelden de broers Jan en Kees Diepeveen geen moment: ze wilden door. Maandenlang draaiden ze in een noodvoorziening. In november vorig jaar was de nieuwbouw af. Geen groot openingsfeest vanwege corona, maar de vreugde...
De favoriete slager van sterrenkok Ron Blaauw
Als sterrenkok en restauranteigenaar werkt Ron Blaauw met diverse topslagers. Zijn favoriet is rundvleesspecialist Eric Kouwenhoven, eigenaar van Kouwenhoven Vlees in Almere. Als het gaat om de kwaliteit van zijn producten, laat Kouwenhoven niets aan het toeval over. “Ik kies al mijn koeien zelf uit.”
Een kijkje in de keuken van Epos
Omdat de rayonmanagers van Epos zo weinig bij u op bezoek kunnen komen, draaien ze de rollen een beetje om. Ze bieden u een kijkje achter de schermen.
Indonesian shaslick
Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Indonesian shaslick.
Smokey shoarmaspies
Epos inspireert de slager met verrassende recepten, zoals dit recept voor Smokey shoarmaspies.
Hier koopt meesterslager wouter van de veen zijn (levende) Vlees
De Ederveense meesterslager Wouter van de Veen werkt intensief samen met Arend Hardeman, de mester van wie hij zijn levende vee koopt. “Ik ben slager omdat ik het héle vak mooi vind, niet om alleen in de winkel te staan. Voor mij horen de levende inkoop en het slachten erbij.”
‘Overweldigende internationale belangstelling voor GravityTray’
De twee creatieve ondernemers Luc van den Broek en Rinze Willemsen stoorden zich al heel lang aan het absorber-matje in de vleesbakjes in de supermarkt. Net als consumenten, retailers, p.roducenten en recyclebedrijven. Na een zoektocht van een aantal jaren naar de juiste folie en machine, is het nu zo ver. Het nieuw ontwikkelde bakje, getiteld GravityTray,...
Mooie titel
U heeft het nieuwsbericht vast op de website of in de nieuwsbrief van Vlees+ voorbij zien komen: “Uitgeverij Alea Publishers neemt Vleesmagazine over van Vakmedianet”. Een mooie nieuwe stap voor onze uitgeverij, voor Vlees+ en voor Vleesmagazine. De geschiedenis van Vleesmagazine gaat ver terug, in een column ten tijde van het 10-jarig...
Vleesbranche volop in beweging
De vleessector verandert snel en ingrijpend - tijdens deze pandemie al helemaal. De industrie verandert in hetzelfde tempo mee. “De techniek ondersteunt ons ambacht.”